Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante în învăţământ. Orele ar putea să nu mai înceapă la 8.00

elevi la ore botosaniSorin Cîmpeanu anunţă noi schimbări în sistemul de educaţie. Cursurile ar putea să nu mai înceapă la ora 8.00, iar tezele vor fi eliminate. Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante în Învăţământ. Școlile ar putea începe cursurile după ora 8.00, pentru a se evita aglomerația din trafic.

Sorin Cîmpeanu a declarat că susține posibilitatea ca elevii să înceapă cursurile mai târziu de ora 8.00.

”Din punctul meu de vedere, ca ministru al Învățământului, acest lucru trebuie să fie susținut. Sunt școli în care se învață în două-trei schimburi, din păcate – aici ești obligat, pentru că trebuie să valorifici durata întregii zile, dar acolo unde se învață într-un singur schimb, da, acolo școlile au libertatea – și inspectoratele școlare -, iar eu, ca ministru, susțin acest lucru – să își adapteze programul orar. Nu uitați însă, că într-o clasă cu 30 de elevi, părinții vor avea așteptări și dorințe diferite. Unii vor vrea să înceapă la 8, la 9 sau la 10. Acest lucru va putea fi decis la nivelul fiecărei școli. Și da, încurajez aceste lucruri”, a explicat ministrul, potrivit stirileprotv.ro

În ceea ce privește renunțarea la teze, Cîmpeanu a precizat că acestea și-au pierdut relevanța, însă fiecare profesor va avea libertatea de a organiza orice evaluări, chiar și sub denumirea  de teză.

Tezele și-au pierdut relevanța. Lăsăm libertatea fiecărui cadru didactic să efectueze evaluările periodice, uniform distribuite pe întreg anul școlar”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări privind încheierea mediilor.

„S-a indus o idee falsă referitor la posibila obligație de a încheia medii după fiecare dintre cele cinci module de învățare, total fals. Nu vor fi încheiate medii pe fiecare dintre cele cinci module de învățare. Se poate încheia o medie și la finalul celor două module de învățare, ori una ori două, dar în niciun caz cinci medii”, a mai precizat ministrul.

Noua structură a anului școlar 2022-2023, propusă de Ministerul Educației:

5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1

24-30 octombrie – prima vacanta, vacanță de toamnă pentru toți elevii

31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2

23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – a doua vacanta, vacanța de iarnă

9 ianuarie – februarie – modulul 3

6-24 februarie (a doua sapt / a treia sau a 4 sapt din februarie) – vacanţă, decizia o ia fiecare Inspectorat scoalar în parte

februarie – 6 aprilie – modulul 4

8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară

24 aprilie – 16 iunie – modulul 5

17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *