Alertă alimentară! Banane retrase de la vânzare din cauza conţinutului mare de pesticide. Se restituie contravaloarea lor clienţilor

Un lot de banane din Ecuador au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului mare de pesticide. Ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS), Yellow Fresh Fruits SRL a iniţiat retragerea de la comercializare.

Produsele au fost comercializate în perioada 18- 29 martie 2022. Se recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la furnizorii: Premium Fresh Fruits SRL, Mandy MAB TRADE SRL, Tim Rodinat, Avocadim Kft, Citronex I Sp. z o.o. până pe data de 14.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor în baza bonului fiscal.

ANSVSA anunţă că un lanţ de magazine a retras de la vânzare un lot de banane, din cauza pesticidelor. De asemenea, un alt magazin a retras de pe piaţă două feluri de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă, o substanţă cancerigenă.

Kaufland a retras de la vânzare lotul 1101 de banane din Ecuador. Fructele au fost vândute din 13 până pe 17 martie.

Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS). Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, informează ANSVSA.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *