Sfaturi pentru a cumpăra încălțăminte pentru copii

Atunci când trebuie să cumperi încălțăminte copii, și mai ales primii pantofi pentru un bebeluș, nu trebuie să ne uităm la mărcile sau modelele care ni se par mai frumoase, ci este mult mai important să ne uităm la câteva aspecte esențiale.

Încălțămintea adecvată pentru copii oferă protecția și siguranța de care copiii au nevoie pentru a evita rănirea și pentru a învăța și practica mersul.

Este important să cumperi adidași copii care să se adapteze nevoilor motorii ale copilului, astfel încât piciorul și sistemul locomotor să se dezvolte corect.

Picioarele sunt foarte importante. Mergem pe ele, de aceea trebuie să le acordăm atenția pe care o merită, mai ales în cazul copiilor care se dezvoltă. Așa că trebuie să cumperi adidași copii potriviți pentru fiecare etapă a copilăriei pentru ca piciorul să aibă o bună adaptare.

Hai să vedem care sunt cele mai bune sfaturi pentru cumpărarea unor adidasi copii potriviți.

Cumpără adidași copii în funcție de vârsta lor

Când copiii au doar câteva luni, este suficient să-i încălțăm cu șosete și, dacă ne dorim un pantof, trebuie să fie fără talpă. În primul an al bebelușului, piciorul crește de obicei până la 4 numere, mergând de la 16 la 20.

Odată ce copilul nostru începe să meargă, trebuie să poarte pantofi întăriți pe spate și pe laterale, astfel încât să poată ține glezna. Înălțimea pantofului nu trebuie să depășească înălțimea gleznei pentru ca mușchii din zona respectivă să nu se atrofieze. Este mai bine să cumperi velcro pentru a încuraja autonomia la îmbrăcare.

Alegerea încălțămintei bune este esențială pentru sănătatea copiilor noștri, mai ales dacă au între 3 și 7 ani. În acest interval de vârstă își maturizează modul de a merge. La cei mici, misiunea pantofului nu este susținerea, ci adăpostul.

Optează pentru adidași copii fermi pe picior

Cel mai potrivit este să alegi un pantof care să se adapteze picioarelor copiilor într-un mod „natural” si care să rămână ferm. Pentru aceasta, copiii mai mici pot beneficia de pantofi cu șireturi, bretele sau velcro pentru un plus de siguranță atunci când merg și se joacă.

Nu sunt recomandate modelele care nu oferă confort și siguranță la mers pentru copil, precum sandalele, saboții și papucii fără elastic. Acest tip de încălțăminte necesită munca suplimentara pentru copilul care nu este obișnuit cu el.

Număr corect

Mărimea pantofului este un factor foarte important pentru ca acesta sa fie confortabil pentru copil și să nu îi limiteze mișcările.

Nu ar trebui să cumpărăm adidași copii cu un număr mai mare pentru a servi mai mult timp, deoarece nu ar fi confortabili și ar îngreuna mersul copiilor. Trebuie să verificăm dacă este numărul potrivit. În partea călcâiului, degetul nostru ar trebui să se potrivească fără slăbire. Și în partea din față copilul nu trebuie să atingă cu degetele de la picioare vârful pantofului.

Prin urmare, atunci când cumperi mai ales online, este important să consulți tabelul de mărimi oferit de fiecare brand.

Mai bine optează pentru pantofi care nu strâng

Pantofii trebuie să fie suficient de largi și lungi pentru a permite mișcarea corectă a degetelor de la picioare. Pantofii cu vârf rotund și vârf închis sunt mai recomandabili întrucât oferă un confort mai mare picioarelor celor mici și sunt totodată mai fermi.

Totuși, trebuie să îți amintiți că nu ar trebui să fie prea largi. Dacă pantofii ies ușor, copilul nu se va acomoda să-i poarte.

În sfârșit, în acest moment, trebuie să ne amintim că picioarele copiilor cresc repede, așa că un pantof care este puțin mai larg în față garantează o utilizare mai îndelungată.

Asigură-te că pantofii sunt flexibili

Pantofii pentru copii trebuie să permită mișcarea liberă a articulației gleznei (ridicarea și coborârea piciorului). În principal că nu suprimă fluxul de sânge, ceea ce poate cauza probleme de sănătate copilului.

Prin urmare, este necesar să se testeze flexibilitatea pantofilor (și la pantofii pentru bebeluși). O modalitate de a face această verificare este să îndoi talpa manual, verificând dacă este flexibilă și nu prea moale.

Talpa pantofului, în special, trebuie să fie flexibilă, ușoară și antiderapantă. Vom evita căderile celor mici.

Uită-te la materialele care au fost folosite

Pe măsură ce copiii se joacă, aleargă și în consecință transpiră, de aceea, in alegerea unei perechi de adidași copii trebuie să se țină cont de materialul folosit. Mai ales vara, este mai bine să alegi încălțăminte copii care să permită picioarelor să respire, dar care să nu fie alunecoși. Printre materialele care pot satisface aceste nevoi se numără pluta sau cauciucul și bumbacul.

Evită materialele sintetice care pot provoca ciuperca piciorului sau a unghiilor.

Idealul atunci cand cumperi adidași copii și totodată primul pantof al bebelușului este să te gândești la confortul și starea de bine a copilului.

Pantofi noi

Pantofii nu trebuie moșteniți de la un copil la altul. Fiecare copil are un mod de a merge și pantofii se adaptează acestuia. Aceștia trebuie să fie noi și pentru uz personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *