FOTO! Doi ofițeri și șapte subofițeri de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, înaintați în grad de Ziua Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a sărbătorit astăzi, în cadru festiv, Ziua Jandarmeriei Române. S-au împlinit 172 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, botoșănean la origine, a semnat actul de naștere al Jandarmeriei moderne – ,,Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, marcând astfel parcursul instituțional al acesteia.

Activitatea s-a desfășurat în prezența lui Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prefectului Sorin Cornilă, a președintelui Consiliului Județean. Doina Elena Federovici și a comisarului șef Daniel Chira – consilier M.A.I., precum și a șefilor instituțiilor locale cu care inspectoratul cooperează în executarea misiunilor, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani.

Cu această ocazie, doi ofițeri și șapte subofițeri au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim, pentru rezultatele foarte bune obținute în exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar 15 ofițeri și 42 de subofițeri au fost recompensați cu Mulțumiri și Felicitări de către conducerea inspectoratului.

Tot astăzi, jandarmii botoșăneni au sărbătorit Ziua Aniversară a inspectoratului, 1 aprilie 1894 fiind data oficială a înființării Companiei de Jandarmi Botoșani, cu un efectiv de 21 de jandarmi călări.

Chiar dacă între timp credincioasele cabaline au fost înlocuite cu caii putere ai autovehiculelor de serviciu, jandarmii rămân consecvenți acelorași obiective principale pe timpul misiunilor specifice – ordinea publică și siguranța cetățenilor. La mulți ani, Jandarmeria Română! La mulți ani, jandarmi botoșăneni!”, mai precizează IJJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *