Una dintre mamele care s-au luat la bătaie într-o școală din Botoșani reacționează: Așa s-a întâmplat! Eu am bătut-o, dar nu este normal să-i taie cineva din păr copilului meu

Una dintre mamele care s-au luat la bătaie într-o școală din comuna Vlădeni, județul Botoșani, vine cu detalii după incidentul care a avut loc pe 9 martie. Anca Vasilica Purice spune că lucrează în Anglia pentru a-și putea întreține cei doi copii și că a fost informată de ceea ce a pățit fetița ei la școală de mama sa. Ea a declarat că fetiței ei, de 9 ani, i s-a tăiat mai mult păr din cap și că a încercat să poarte o discuție amiabilă cu mama copilului vinovat, însă nu a reușit să se înțeleagă cu aceasta. Așa că s-a dus la școală, unde între cele două discuțiile contradictorii au degenerat și s-au luat la bătaie.

Femeia spune că cei doi copii învață în clasă simultană, fetița ei în clasa a II-a iar cealaltă în clasa IV-a, iar la ora de educație plastică, colega mai mare a luat un foarfece de lucru manual, i-a prins coada și a tăiat din ea.

Nu i-a tăiat un fir de păr din cap, i-a tăiat din coadă, undeva la 5 cm din coadă. Profesoara nu are nicio vină, că are grijă de mai multe clase, dar s-a panicat când a văzut ce s-a întâmplat. I-a spus fetei cu pricina să-și anunțe părinții și probabil nu le-a comunicat (…) Am venit acasă pe 8 martie seara (nr. din Anglia), iar pe 9 martie m-am dus la școală. Când am ajuns acasă am contactat mama respectivă ca să vorbim.. Pe 9 martie m-am dus la școală cu gândul de a vorbi frumos cu ea, să ajungem la un numitor comun, încât să nu se mai întâmple. Eu am invitat-o în școală, nu știam că nu avem voie, ca să vorbim frumos și să nu se uite lumea la noi pe stradă. Am intrat în școală și mi-a spus că a fost o glumă. Eu i-am spus că nu mi se pare normal să i se taie din păr și că nu este o glumă. De la discuția noastră, ea început să țipe și a ridicat mâna. În momentul când a ridicat mâna, eu am strâns-o de gât. Eu am ripostat, soțul meu mi-a prins mâinile iar eu i-am dat cu piciorul. Ne-a despărțit, am ieșit afară din școală. A intervenit femeia de serviciu, după care am urcat în mașină, iar ea (mama copilului vinovat) m-a amenințat că se duce la poliție. Nu am avut cu cine să vorbesc și asta s-a întâmplat”, spune mama fetiței de 9 ani, care a precizat că a fost provocată de cealaltă mamă, iar ea a reacționat ca atare.

Anca Vasilica Purice consideră că o astfel de situație nu este acceptabilă, motiv pentru care copilul ei nu a mai mers o săptămână la școală, de frică.

Nu este normal să-i taie cineva din păr copilului meu. Am văzut pe comentarii cu mame denaturate care nu au grijă de copii. Asta nu ține de educația pe care i-o dau acasă. Ce să-i spun: ai grijă să nu-ți taie părul altă fată! Ține și de ea, de modul cum și-o educă și de îndrăzneală. Cum să-i taie părul! Doamna respectivă mi-a spus că: <nu am ce să-i fac>. Ea m-a provocat, dar doar eu am dat. Eram supărată că copilul meu nu se mai ducea la școală. Este drept și așa s-a întâmplat: eu am bătut-o. Așa s-a întâmplat. Este adevărul și mi-l asum. Dar și ea trebuie să înțeleagă că, dacă i s-ar fi întâmplat să-i taie cineva din părul copilului său, să nu se mai ducă copilul la școală terorizat de lucrul acesta zilnic, că mă bate, că mă împinge, și nu sunt prima mamă care are probleme de genul acesta. I s-a adus la cunoștință că copilul este foarte agitat și că are probleme…”, a spus Anca Vasilica Purice.

Ea a precizat că în momentul în care s-a produs incidentul nu a fost Poliția la fața locului și nici nu a fost chemată de atunci ca să dea vreo declarație cu privire la acest caz.

Caz incredibil la Botoșani! Două mame s-au luat la bătaie într-o școală. A fost nevoie de intervenția polițiștilor

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *