Lovitură pentru șoferi: rămân fără permis dacă nu-și plătesc amenzile! Ce prevede noua propunere legislativă

Autoritățile publice au lansat o propunere legislativă prin care șoferii români riscă să rămână fără permisul de conducere, în cazul în care nu vor achita amenzile rutiere pe care le primesc. Prin această măsură se dorește constrângerea conducătorilor de autoturisme de a plăti amenzile rutiere, crescând astfel bugetul local. Această suspendare a dreptului de a conduce autoturismul rămâne valabilă până când șoferul achită amenda respectivă.

Prin acest proiect de lege, care necesită aprobarea sa de către Senat, șoferii ar putea rămâne fără permisul de conducere dacă, după 60 de zile de la primirea amenzii rutiere, nu achită contravaloarea acesteia.

Această suspendare a dreptului de a conduce autoturismul rămâne valabilă până când șoferul achită amenda respectivă.

În ceea ce privește legislația actuală, aceasta stipulează ca șoferul să poată achita doar jumătate din valoarea amenzii, într-un termen de 15 zile, după ziua în care a fost comunicat procesului verbal. Mai mult, șoferii care nu fac acest lucru, riscă doar executare silită.

Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că permisele de conducere expirate în starea de alertă mai sunt valabile doar 3 luni de la încetarea acesteia.

În perioada stării de alertă, valabilitatea permiselor de conducere sau a autorizațiilor de circulație provizorie a fost menținută în totalitate. Aceasta va rămâne valabilă încă 90 de zile pentru a ajuta șoferii. Aceștia vor fi nevoiți să își facă noi documente, informează Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor îi roagă pe cetățeni să nu aștepte până în ultima clipă și să facă toate demersurile pentru a intra în posesia documentelor, pentru a evita aglomerația.

Sursa: evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *