Incident la Botoșani! Adolescentă rănită după ce a fost lovită de o trotinetă electrică

O adolescentă a ajuns la spital după ce a fost lovită de o trotinetă electrică. Fata, de 15 ani, mergea pe trotuar, pe strada Sucevei din municipiul Botoșani. La un moment dat, un bărbat  de 43 de ani, din municipiul Botoșani, care circula cu trotineta pe trotuar a dat peste ea, apoi a plecat, lăsând-o pe asfalt. Tânăra a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată.

Din primele verificări a reieșit faptul că o persoană care se deplasa cu o trotinetă electrică pe trotuarul străzii Sucevei ar fi accidentat o minoră de 15 ani, care se deplasa, de asemenea, pe trotuarul respectiv, iar în urma acestui eveniment tânăra a avut nevoie de îngrijiri medicale, prezentându-se la o unitate spitalicească. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției întrucât persoana care se deplasa pe trotinetă a părăsit locul respectiv după producerea evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Bărbatul de 43 de ani a fost identificat ulterior de polițiști și va fi tras la răspundere pentru fapta sa.

Șase utilizatori de trotinete sancționați de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat, marți, o actiune, în municipiul Botoșani, pentru prevenirea și sancționarea abaterilor la regimul rutier, comise de către pietoni, bicicliști, motocicliști și utilizatorii de trotinete electrice, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean. Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 145 de persoane, verificate peste 100 de autoturisme și peste 40 de biciclete, trotinete electrice și motociclete.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Dintre sancțiuni, șase au fost aplicate utilizatorilor de trotinete electrice pentru circulația pe trotuare care nu erau prevăzute cu pistă pentru bicicletă și pentru faptul că circulau doua persoane pe o trotinetă. Totodată, polițiștii au reținut 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere, precizează IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *