Huawei – noi produse

Cât de des vă înlocuiți laptopul?

În general, conform unei estimări sigure, laptopurile au o durată de viață de până la 4-5 ani, cu un standard bun de performanță. Cu toate acestea, întrebarea despre cât de des vă înlocuiți laptopul este una foarte subiectivă și depinde de mai multe lucruri. Frecvența de utilizare a laptopului și tipul de utilizare joacă un rol major în a decide longevitatea mașinii portabile. Prin urmare, este dificil să se stabilească o dată de expirare pentru un laptop.

 

Factori care influențează negativ durata de viață a laptopurilor

Utilizarea în aer liber a laptopurilor

Dacă cineva folosește un computer portabil mai ales în aer liber, acest lucru are, de asemenea, un impact negativ asupra duratei de viață a laptopului. Motivele principale sunt umiditatea, precum și praful care este prezent în aer liber în exterior.

Comparativ, laptopurile utilizate acasă au o durată de viață mai mare

În scopuri de jocuri

Dacă folosiți calculatorul laptop în scopuri de gaming, trebuie să țineți cont de faptul că timpul de înlocuire a laptopului dvs. va fi mai mic decât în cazul altor laptopuri. Software-ul pentru jocuri solicită foarte mult hardware-ul laptopurilor.

 

Când ar trebui să vă gândiți serios să vă înlocuiți laptopul?

Laptopurile nu sunt un scop în sine. Nimeni nu cumpără un laptop doar de dragul de a-l avea. În schimb, un laptop este un mijloc pentru un scop. Oamenii cumpără laptopuri pentru funcționalitatea și eficiența lor. Cu toate acestea, dacă un laptop începe să prezinte probleme, acesta nu își poate îndeplini scopul într-un mod satisfăcător. Într-un astfel de scenariu, este un indiciu că cineva ar trebui să își înlocuiască laptopul. Următoarele sunt câteva dintre principalele semnale bazate pe probleme care indică faptul că ar trebui să vă înlocuiți laptopul cât mai curând posibil.

Viteza lentă de procesare

Acesta este primul semn al unui computer portabil îmbătrânit. Ceea ce se întâmplă este că laptopul începe să funcționeze într-un mod lent și anevoios. Îi ia mult mai mult timp să pornească și să se închidă în comparație cu momentul în care a fost cumpărat inițial. De asemenea, laptopurile nu reușesc să încarce programe simple la o viteză rezonabilă. Dacă acest lucru se întâmplă și cu laptopul dumneavoastră, este momentul să luați în considerare înlocuirea laptopului existent și să cumpărați unul nou.

Supraîncălzirea sistemului și opriri neașteptate

De asemenea, un computer portabil îmbătrânit se prăbușește în mijlocul unei sarcini și se oprește. Acest lucru s-a întâmplat din cauza supraîncălzirii sistemului laptopului. Prin urmare, atunci când computerul dvs. portabil începe să se supraîncălzească excesiv, trebuie să luați acest lucru ca pe un semn pentru a vă înlocui computerul portabil.

În acest sens, un Black Screen of Death (BSOD) este un indicator serios bazat pe probleme, care indică faptul că laptopul dvs. este în cea mai proastă stare posibilă și trebuie înlocuit. BSOD se întâmplă atunci când există o problemă majoră cu sistemul de operare al computerului.

Problemă cu încărcarea software-ului

De asemenea, laptopurile vechi nu reușesc să încarce de cele mai multe ori prea mult software nou. Dacă acest lucru se întâmplă și în cazul laptopului dumneavoastră, acest lucru arată că laptopul dumneavoastră nu este în cea mai bună stare posibilă.

 

Concluzie

În concluzie, se poate spune cu siguranță că vârsta unui laptop este o chestiune cu o mare subiectivitate, care diferă de la persoană la persoană. Unii oameni sunt pur și simplu îndrăgostiți de cele mai noi tehnologii și de laptopurile cu procesor rapid abia lansate. Persoanele cu astfel de tendințe nu se pot abține să nu-și înlocuiască laptopurile existente imediat ce cea mai recentă versiune de calculatoare portabile este pusă în vânzare. Alte persoane nu doresc să își înlocuiască laptopul până când acesta nu funcționează foarte bine. Pentru aceste persoane, o estimare sigură este de 4 ani. După care pot aștepta cu nerăbdare să cumpere unul nou.

De asemenea, este important să cumpărați laptopul potrivit care nu numai că vă satisface nevoile, ci și care vă aduce tot ce este mai bun. Dacă aveți de gând să vă schimbați laptopul și să căutați câteva vânzări de laptopuri, puteți căuta online Huawei noi produse și alegeți unul care se potrivește perfect nevoilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *