Amenzi uriașe pentru patru botoșăneni în urma unor incendii

Nu mai puțin de patru botoșăneni, care au incendiat vegetația uscată sau deșeuri vegetale în amestec cu alte deșeuri, au fost sancționați într-o singură zi de comisarii de mediu din cadrul Garda de Mediu Botoșani.

Potrivit reprezentanților instituției, pentru incendierea de vegetație uscată s-a aplicat sancţiuninea maximă prevăzută de lege pentru persoane fizice, respectiv 6000 lei, iar pentru eliminarea prin incendiere a deșeurilor în amestec s-a aplicat sancţiunea de 10.000 lei.

„În data de 25 martie o unitate administrativ teritorială a fost sancționată cu amendă de 30.000 lei pentru incendierea vegetație uscată de pe o suprafață de cca 3 ha. Incendiu a cuprins și suprafețe de teren deținute de persoane fizice. Acest fenomen, de incendiere a vegetație uscate, a miriștilor, a stufului a luat o amploare deosebită la nivel de județ. Acest fenomen trebuie să înceteze”, precizează Garda de Mediu.

Primăria amendată este cea din Ungureni. Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Botoșani, în urma unui control pe raza localității respective, a fost identificat un incendiu de vegetație pe un teren care aparține unității administrativ teritoriale. Unii localnici iresponsabili dau foc miriștilor, iar focul se extinde pe suprafețe mari.

De altfel, în ultimele luni, pe raza localității au avut loc mai multe incendii de miriști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *