Primele concluzii ale anchetei în cazul poliţistului din Botoșani, împuşcat în cap. Era sau nu drogat?

Concluzia anchetei în cazul poliţistului care s-a împuşcat în cap în Parcul Copou este, până la acest moment, că tânărul de 25 de ani s-ar fi sinucis din cauza depresiei. În urma declaraţiilor luate apropiaţilor acestuia de către anchetatori, a rezultat faptul că tânărul se afla într-o perioadă tulbure a vieţii sale. Autorităţile mai aşteaptă rezultatele histopatologice ale medicilor de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, pentru a se vedea dacă acesta se drogase înainte de a se sinucide, scrie Ziarul de Iasi.

De altfel, Andrei Axinte nu era cunoscut foarte bine de către şeful său, de la care a furat pistolul Bereta cu care ulterior s-a împuşcat. Şeful postului de poliţie Leorda, de 30 de ani, a declarat superiorilor că nu îl cunoştea foarte bine pe Andrei Axinte, care intrase în sistem la începutul anului. De altfel, tânărul recrut Axinte se afla în perioada de tutelă, adică era ajutat o perioadă de către şeful său pentru a se integra în rândurile poliţiei, pe postul de ajutor şef.

Pe data de 13 martie, Axinte a mers la postul de poliţie Leorda, unde a furat pistolul Bereta aparţinând şefului de post. Pistolul se afla într-un fişet metalic. Acesta a luat şi autoturismul din dotarea poliţiei şi a plecat la Iaşi, unde a parcat autoturismul în apropiere de Palas Mall. De aici, acesta a mers pe jos, singur, până în parcul Copou, unde s-a aşezat pe o bancă. Aici, după ce a fumat câteva ţigări, poliţistul s-a ridicat de pe bancă, şi-a pus pistolul la tâmpla dreaptă şi a tras. Glonţul a pătruns în cutia craniană şi a ieşit, fiind căutat ulterior de criminalişti prin parc. Pistolul a fost găsit lângă bărbat, dezasigurat, armat şi cu cocoşul tras, cu un alt glonţ pe ţeavă. De asemenea, în încărcător se mai aflau 15 cartuşe. Criminaliştii au mai găsit într-un rucsac al agentului aflat pe bancă un alt încărcător, cu 17 gloanţe. Concluziile medico-legale au arătat că tânărul a murit instantaneu.

“Moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral acut, dilacerare cerebrală. Aspectul leziunilor arată faptul că împuşcarea a avut loc din dreapta spre stânga, orificiul de intrare fiind în partea dreaptă iar cel de ieşire, în partea stângă. De asemenea, în regiunea frontal dreaptă s-a observat urme de praf de pulbere. În afara leziunilor specific împuşcării, corpul nu prezintă alte urme de violenţă. Moartea datează din data de 14 martie”, au completat medicii legişti.

Andrei Axinte ar fi intrat în rândul poliţiştilor din sursă externă începând cu data de 1 ianuarie 2022. Acesta s-a născut în Suceava, iar apoi ar fi fost adoptat de către o familie de asistenţi maternali de la 10 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *