FOTO! Asfalt turnat pe un sector din Lotul 1 al drumului strategic ce străbate județul Botoșani

Lucrările la Drumul Strategic avansează într-un ritm rapid, constructorii angajându-se să termine lucrarea înainte de termenul prevăzut în contract, anunță printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

În aceste zile se toarnă primul strat de asfalt pe sectorul V din Lotul 1 al Drumului Strategic, Mihălășeni – Brăteni (Dobârceni) – Dângeni, în lungime de aproximativ 10 kilometri. „Rezolvăm una dintre marile probleme de infrastructură din această parte a județului. Sectorul de drum din DJ 294 care a fost prins în Drumul Strategic, Mihălășeni – Brăteni (Dobârceni) – Dângeni, va fi în întregime asfaltat în această săptămână, iar până la sărbătorile pascale, constructorul va începe lucrările la rigole carosabile și șanțuri. În paralel, se va turna primul strat de asfalt și în satul Rediu (comuna Răuseni), în zona care era afectată de alunecări de teren”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, care alături de vicepreședintele Dorin Birta, a inspectat lucrările efectuate.

Din discuțiile purtate de reprezentanții Consiliului Județean cu cei ai constructorului, Danlin XXL, a reieșit că sunt șanse reale ca acest lot al Drumului Strategic să fie finalizat și recepționat în această vară. „Avem parte de un constructor foarte serios, care a înțeles importanța acestui proiect pentru botoșăneni și care a lucrat bine și repede. Avem încredere că lucrurile vor avansa foarte rapid și pe celelalte două loturi, astfel încât, la finalul anului, când tragem linia, să fim cât mai aproape de finalizarea acestui proiect major al Consiliului Județean”, a declarat Dorin Birta.

Stadiul fizic de realizare a Lotului 1 din Drumul Strategic se apropie de 70%, graficul de lucrări asumat de constructor fiind devansat cu 25%. Lucrările sunt în grafic și pe celelalte două loturi.

Pe Lotul 3, Blândești – Sulița – Lunca – Todireni, se lucrează la accesele pe proprietăți în Blândești, la accese și trotuare în Sulița și Lunca, iar în Todireni se pregătește stratul de fundare pentru ca în cel mai scurt timp să se pună balastul stabilizat. Angajamentul constructorului, sub rezerva vremii și a vremurilor, este ca până la sărbătorile pascale să se toarne și primul strat de asfalt în zonă.      De asemenea, pe acest sector se lucrează și la șanțurile betonate, rigole și podețe.

Pe Lotul 2, constructorul finalizează lucrările la structura drumului pe întreaga lungime de peste 51 de kilometri, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se treacă la turnarea balastului stabilizat și imediat  la primul strat de asfalt.

„Este o lucrare mare, finanțată prin fonduri europene, dar pentru care și efortul bugetar pe care-l va face Consiliul Județean Botoșani este unul important. Botoșănenii, în special cei din sudul județului, cunosc eforturile uriașe pe care împreună cu echipa Consiliului Județean le-am făcut pentru a urni acest proiect și iată că rezultatele încep să se vadă”, a conchis Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *