Bărbat arestat preventiv pentru un gest inconștient. Botoșăneanul a condus băut și fără permis

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost arestat preventiv, marți, după ce a urcat beat criță la volan, deși nu deținea permis de conducere. Ionel Cazacu, din orașul Flămânzi, este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului și a fost arestat în baza unui mandat emis de Judecătoria Botoșani.

Din probatoriul administrat de Poliția orașului Flămânzi, s-a stabilit faptul că, pe 25 martie, botoșăneanul ar fi condus un autoturism pe strada Tulburea, din orașul Flămânzi, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat și cu o alcoolemie de 1,06 mg/l în aerul expirat.

Solutia pe scurt:

Respinge cererea formulată de inculpatul Cazacu Ionel prin apărător de luare a măsurii arestului la domiciliu. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani formulată în dosarul nr. 1356/P/2022. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului CAZACU IONEL …,aflat în prezent în arestul IPJ Botoşani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal şi a infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) şi art. 41 alin. (1) din Codul penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 29.03.2022 până la data de 27.04.2022, inclusiv. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *