RO-Alert! Incendiile de vegetație au făcut prăpăd, luna aceasta, la Botoșani. Peste 2.000 ha afectate, 11 case arse și o persoană rănită

Botoșănenii au primit mesaje Ro-Alert, marți, de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani din cauza numărului tot mai mare de incendii de vegetație uscată. Potrivit IJSU, numai în luna martie, au fost afectate peste 2.000 de hectare (ha) de teren din județ, 11 case și o persoană a fost rănită.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc. Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă”, se menționa într-o informare transmisă de IJSU Botoșani.

Primărie din Botoșani amendată cu 30.000 lei de Garda de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *