Record! Un botoșănean a stat 57 de zile între pereții spitalului din cauza COVID-19. Cost uriaș pentru îngrijirea sa

Record la internare din cauza virusului COVID-19 pentru un botoșănean! Omul a stat în spital nu mai puțin de 57 de zile. Este cea mai mare durată de spitalizare la Botoșani, pentru un pacient COVID, potrivit directorului Spitalului Județean Botoșani, Doina Caba. În urma tratamentului primit de acesta, decontul a fost de aproximativ 124.000 lei.

„Noi am avut un pacient cu cea mai mare durată de spitalizare: 57 de zile de internare, la care decontul e aproape 124.000 lei- 123.796 lei, un decont la 57 de zile”, a declarat, la Tele M, directorul Doina Caba.

Șefa spitalului susține că în această perioadă numărul de pacienți COVID a scăzut considerabil, dar la nivelul unității spitalicești se face o strategie pentru asigurarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru perioada următoare, „având în vedere experiența perioadei trecute, cu pregătirea pentru asigurarea serviciilor medicale pentru pacienții cronici care devin acuți în această perioadă”.

30 de cazuri noi raportate, marți, de DSP Botoșani

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a raportat, marți, 30 de cazuri noi de coronavirus. Numărul este în creștere față de luni când au fost anunțate 18 îmbolnăviri. Potrivit DSP Botoșani, doar două comune din județ se află în zonă galbenă COVID 19. Este vorba de comuna Corlăteni, cu o incidență de 1,56 la 1000 locuitori și comuna Pomârla cu o rată de infectare COVID de 2,35 la 1000 locuitori.

Municipiul Botoșani are o rată de contaminare de 0,90/1000, în timp ce județul Botoșani 0,53/1000 locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *