Cimitirul Eternitatea se extinde cu 7000 de locuri de veci. Primarul municipiului Botoșani: Această extindere satisface nevoile municipiului pe o perioadă de 15-20 de ani

Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani va fi extins cu încă 7000 de locuri de veci. Anunțul a fost făcut, marți, într-o conferință de presă, de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a declarat că lucrarea a fost adjudecată de societatea Cornell’s Floor cu doi subcontractanți și are o valoare de peste 4,3 milioane lei.

Proiectul presupune realizarea unei rețele de canalizare, amenajarea de alei pietonale și carosabile, parcare pentru 60 de mașini și două autocare, montarea de bănci, iluminat public. De asemenea, vor fi plantați 187 de copaci și amenjate 15 cișmele publice și amenajată o capelă. Obiectivul va fi monitorizat prin 24 de camere de supraveghere.

Extinderea Cimitirului Eternitatea este o nevoie a municipiului Botoșani. S-a discutat în ultimul timp de acest proiect. Săptămâna viitoare voi semna ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea Cimitirului Eternitatea. Este un proiect care a trebuit să fie readaptat. Atunci când s-a discutat despre extinderea cimitirului, nevoia era de 3,2 milioane lei. Nu se putea face această extindere cu această sumă pe care nu o aveam. Am decis să facem lucrările etapizat”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Termenul de finalizare a lucrării este de 18 luni, suprafața de înhumare cuprinzând un număr de 67 de parcele.

Înainte de finalizarea lucrărilor, vom putea face înhumări la Cimitirul Eternitatea, pentru că vom recepționa parțial parcelele care vor fi amenajate. Această extindere satisface nevoile municipiului pe o perioadă de 15-20 de ani. Avem o criză acută acum, la Botoșani, de locuri de veci, iar odată cu finalizarea acestui proiect vom rezolva o problemă. Cimitirul de la Pacea nu mai putea fi extins”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *