Două noi biserici ar urma să fie construite în municipiul Botoșani. Protopopiatul vrea să ridice un lăcaș la Alfa Land

Foto: Crina Zamfirescu

Două noi biserici ar urma să fie construite în municipiul Botoșani după ce protopopul Petru Fercal a solicitat Primăriei Botoșani terenurile pentru aceste lăcașuri de cult. Este vorba despre o biserică la Pacea și una în zona Alfa Land. Printr-o solicitare trimisă municipalității, preotul Petru Fercal a cerut aprobarea unui schimb de terenuri între municipiul Botoșani și Protopopiatul Botoșani în vederea ridicării unei biserici noi în zona Pacea.

„Este vorba despre terenul situat în strada Pacea, zona Premier, aparținând municipiului Botoșani, în schimbul căruia oferim terenul în suprafață de 1600 mp, situat în intravilanul municipiului Botoșani, strada Parcul Tineretului”, a precizat protopopul.

Potrivit părintelui, la Parohia Pacea sunt două posturi de preot paroh și două sectoare distincte. Pentru un sector este biserica din cimitir, dar pentru celălalt nu există biserică, iar potrivit preotului, lăcașul de la Pacea este mic, neîncăpător și nu dispune de spații pentru activitățile cu tineretul sau pentru întâlnirile cu persoanele în vârstă.

De asemenea, vă rugăm să ne aprobați acordarea unui teren în zona Alfa Land, lângă blocurile ANL, pentru construirea unui nou lăcaș de cult”, a precizat, în solicitarea trimisă Primăriei, protopopul.

Proiectul de hotărâre privind schimbul de terenuri dintre Primărie și Protopopiat va fi supus spre aprobare consilierilor locali în următoarea ședință care va avea loc pe 30 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *