FOTO Morminte din Cimitirul Pacea, acoperite de crengi. O femeie a făcut sesizare la Poliție

Mai multe morminte din Cimitirul Pacea au fost acoperite de crengi, după ce administratorii cimitirului au tăiat, sâmbătă după-amiază, un copac, fără să țină strângă resturile vegetale și fără să se asigure că monumentele funerare nu au de suferit. Bucățile de crengi au căzut peste cruci, peste felinare și peste morminte, fiind abandonate acolo până duminică.

Parascheva Iurescu a mers, duminică dimineață, în jurul orei 7.00, la cimitir pentru a aprinde lumânări la mormântul în care se află fiul său, decedat în luna ianuarie a acestui an, dar și soțul acesteia. Când a ajuns acolo, femeia și-a dat seama că nu poate să aprindă lumânări, din cauză că întreaga zonă de morminte este acoperită cu crengile unei salcii proaspăt tăiate.

Nemulțumită, femeia de 72 de ani a mers la Administrația cimitirelor pentru a reclama situația, iar ulterior a mers la Poliție, unde a depus o plângere.

Bătrâna consideră că gestul făcut de muncitorii care lucrează la Administrația Cimitirelor este o lipsă de respect la adresa morților care sunt îngropați acolo și la adresa familiilor care îngrijesc în mod constant mormintele.

„Își bat joc de morți, de sufletele acestora”, a spus Paracheva Iurescu, care este nemulțumită și de faptul că Poliția a refuzat într-o primă fază să îi înregistreze plângerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *