Peste 200 de refugiați au ajuns la Botoșani, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 229 persoane și 50 vehicule. La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 124 cetățeni.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Botoșani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care sosesc din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Cetățenii ucraineni care intră în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca beneficiază de apă, alimente, asistență medicală și pot obține informații legate de problemele cu care se confruntă.

Vă reamintim că, la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, funcționează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI Botoșani), în care sunt prezenți, 24/24, reprezentanți Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Direcției de Sănătate Publică și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Informații se pot obține la numerele de telefon: 0756.13.13.98, 0756.19.27.37, 0756.05.55.91, care pot fi apelate non-stop.

Cetățenilor ucrainieni care doresc să intre în România au la dispoziție să studieze harta interactivă a Poliției de Frontieră, disponibilă la adresa de internet: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?dt=1

Aplicaţia on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale).

Valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului și situaţia operativă înregistrată în punctul de trecere, respectiv la un moment dat și nu exclud inițierea (efectuarea) unor controale de frontieră amănunțite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com