Peste 3000 de elevi din Botoșani vor susține simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat

foto generic

Aproximativ 3245 de elevi de clasa a XII-a/ a XIII-a din județul Botoșani vor susține, săptămâna viitoare, simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat.

Probele scrise se vor desfășura în zilele de luni, 28.03.2022 – proba scrisă la limba și literatura română, marți – 29.03.2022 – proba scrisă obligatorie a profilului (matematică/istorie) și miercuri, 30.03.2022 – proba la alegere. Proba scrisă începe la ora 9.00 iar accesul candidaților în săli va fi permis până la ora 8.30.

Lucrările elevilor vor fi evaluate de către doi profesori evaluatori din unitatea de învățământ. Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție,  la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui,  notele obținute la simulare pot fi trecute în catalog, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 14 aprilie 2022 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții  individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, la nivelul Consiliului profesoral, în vederea adoptării  unui plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare.

Fiecare unitate de învățământ va elabora un raport pe care îl va transmite, împreună cu planul  de măsuri, Comisiei  Județene  pentru  organizarea și  desfășurarea  simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com