FOTO! A fost semnat contractul pentru modernizarea ”Drumului Vămii” din județul Botoșani. Peste 48 kilometri de drum vor fi asfaltați

Vineri, a fost semnat contractul privind realizarea documentației tehnico-economice pentru Drumul „Vămii” din județul Botoșani. Contractul vizează întocmirea expertizelor tehnice, a studiului de fezabilitate completat cu elemente de DALI pentru obiective mixte de investiție, a proiectului tehnic, obținerea de avize, acorduri și autorizație, dar și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada realizării investiției.

Drumul „Vămii” leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca și Rădăuți-Prut și asigură conectivitatea directă prin vama transnațională Rădăuți-Prut cu Republica Moldova. Prin acest proiect se vizează modernizarea a 48,829 kilometri prin intermediul unei finanțări de aproximativ 40 de milioane de euro din Programul Operațional Regional 2021-2027.

Este un proiect major, generos și care va contribui din plin la dezvoltarea județului. Totodată, este un pas important pentru a continua realizarea unei axe cu adevărat strategice între nordul județului (Vama Rădăuți-Prut) și sudul județului, mai exact limita cu județul Iași. În prezent suntem într-un stadiu avansat cu lucrările la Drumul Strategic și avem speranța că vom încheia în acest an cel puțin două din cele trei loturi. Prin Drumul Vămii vom moderniza 7,5% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului, iar dacă adunăm aici și cei peste 106 kilometri din Drumul Strategic vom ajunge la un sfert din totalul rețelei de drumuri județene”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *