Cât a încasat Primăria Botoșani pentru trotinetele de pe domeniul public. Cosmin Andrei: Am făcut o afacere bună

Bolt a lansat serviciile de închiriere de trotinete electrice în Botoșani. Trotinetele electrice permit botoșănenilor să se deplaseze în oraș cu ușurință, evitând aglomerația din trafic. Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt primele lansate de Bolt în Botoșani, în colaborare cu autoritățile locale, susținând inițiativa acestora de a crea o mobilitate urbană durabilă și de a stimula trecerea la moduri de transport nepoluante, prin respectarea pacturilor ecologice. Pentru început, 250 de trotinete electrice vor fi puse la dispoziția utilizatorilor.

În timp ce unii botoșăneni apreciază că acest serviciu a apărut și în municipiul nostru, așa cum în orașele mari există de mai mult timp, dar alții se arată reticenți ori chiar total împotriva acestor trotinete electrice care „încurcă traficul”. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat, în cadrul unei emisiuni la Tele M, că „nu ne putem opune evoluției”.

„Avem un parteneriat cu compania Bolt prin care Primăria a pus la dispoziție terenul necesar pentru parcarea acestor trotinete electrice și pentru a fi de acord cu circulația în municipiul Botoșani, circulație care este reglementată de Codul Rutier. Sunt reguli noi introduse pentru cei care se deplasează cu aceste trotinete electrice, care nu sunt ale Primăriei și care a perfectat o înțelegere cu această companie prin care punem la dispoziție, așa cum am zis, terenul, iar pe acaestă perioadă, cât funcționează trotinetele, până în toamnă, am încasat 60.000 lei pentru ocuparea domeniului public. Deci am făcut o afacere  bună din punctul nostru de vedere punând la dispoziție și altervantive de deplasare în municipiul Botoșanim nepoluante, ecologice”, a declarat Cosmin Andrei.

Pentru a folosi trotinetele, clienții trebuie să instaleze aplicația Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (colțul dreapta sus), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a acestora și modul în care ele trebuie să fie parcate în siguranță la final. Limita de vârstă minimă necesară pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranță, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți pasageri pe o trotinetă.

La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului sau în zonele marcate pe hartă, în aplicație. Pe trotuarele cu lățimea de minimum 2m, amplasarea sau staționarea trotinetelor trebuie făcută paralel cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor și stâlpilor de pe trotuar, cu condiția ocupării lățimii maxime de 0,5 m din lățimea trotuarului. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei. Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,5 lei pe minut, taxa făcând din trotinete un mijloc de transport extrem de convenabil.

FOTO Cum pot fi folosite trotinetele electrice din municipiul Botoșani. Prețul unei curse este de 0,5 lei/ minut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *