6 cele mai populare modele de genți damă, care nu se vor demoda prea curând

Alegerea unei genți este un proces care presupune să te gândești la mai multe lucruri, precum stilul tău, bugetul tău, rutina ta, ce vei lua cu tine în funcție de situațiile în care o vei folosi și chiar fizicul tău. Există foarte multe modele de genți damă, unele mai populare decât altele. Iată mai jos care sunt 5 cele mai achiziționate modele, care nu se vor demoda prea curând.

Clutch

Dintre toate modelele de genți damă, un clutch este realizat din materiale mai sofisticate, tocmai pentru a fi folosit la ocazii formale, precum petreceri și nunți. Clutch-ul poate avea diferite stiluri, de la modele mai simple și minimaliste, precum și versiuni mai de efect, cu culori, texturi, aplicații cu margele și alte detalii. Mică și fără bretele pentru a fi purtat în mână, clutch-ul este un must-have printre iubitorii de genți. De la verbul to clutch , care în engleză înseamnă „a apuca”, această geantă de mână îți permite să compui look-uri sofisticate cu rochia ta de petrecere, dar pot chiar – de ce nu – să-ți însoțească look-urile de zi cu zi.

Geanta plic

Geanta plic este un model foarte sofisticat, dar poate fi folosita si cu look-uri mai informale! Are forma dreptunghiulară și se închide cu o clapă, putând avea sau nu maner, și are dimensiuni variind de la un portofel și până la o poșetă foarte mare. Aceste genți damă sunt potrivite pentru ieșirile în oraș sau ocaziile când nu ai nevoie de foarte multe obiecte cu tine.

Geanta tote

Geanta tote este o geantă mare și mai structurată, ideală pentru călătorii și atunci când vrei să iei multe obiecte cu tine. Aduce un „aer” mai relaxat aspectului, fără a pierde din rafinament. Inițial, acest model de geantă a fost folosit pentru cumpărături, după cum sugerează și numele. Dar industria modei a transformat-o într-o piesă mult mai sofisticată, urmând designul genților de cumpărături. În plus, are mânere scurte, ceea ce îți permite să o porți în mână sau pe umăr.

Geanta crossbody

Cauți confort maxim? În acest caz, alege genți damă crossbody. De dimensiuni mici sau medii, această geantă are bretele lungi care se poartă în diagonală pe corp și îți lasă mâinile libere. Perfectă pentru concerte, petreceri și acele călătorii pe care vrei să le faci într-un mod ușor și confortabil, fără a purta foarte multe obiecte cu tine. O opțiune grozavă este să pariezi pe modelele de genți damă 2 în 1, care au o curea detașabilă pentru a fi folosită doar atunci când vrei.

Borsetă

S-au dus vremurile în care borsetele erau sinonime cu bătrânii. Datorită unor branduri mari precum Gucci, care au refinat modelul, borseta a căpătat statutul de articol cool de avut în dulap. Fashioniste din întreaga lume folosesc borseta ca protagonist în look-uri creative și pline de personalitate. Fie în talie, peste umăr sau peste piept, acest tip de geantă practică este izbitoare și dă atitudine ținutei. Alături de geanta crossbody, borseta este unul dintre cele care oferă confort maxim, lăsându-ți mâinile libere să te miști cât de mult vrei. Este perfecă pentru cei care își tot uită poșeta, iar dacă este purtată în jurul taliei, s-ar putea să nu-i simți nici măcar prezența, dar va fi întotdeauna în siguranță cu tine.

Geantă matlasată

Cea mai clasică dintre toate tipurile de genți de damă, emblematica geantă matlasată cu o curea de lanț împletită cu piele a fost lansată de Chanel în anii 1950 și de atunci a fost un must-have al femeilor de toate stilurile. Creată de Coco Chanel cu scopul de a elibera mâinile femeilor pentru că până atunci existau doar genți de mână, Chanel 2.55 a revoluționat nu doar moda, ci mai ales comportamentul femeilor de atunci. Modelul, care a dat naștere stilului de genți damă crossbody, cele pe care le purtăm pe un umăr, are multe secrete ascunse.  De exemplu, buzunarul din față al Chanel 2.55 era locul în care Coco își păstra scrisorile de dragoste. Un alt fapt foarte interesant a fost inspirația pentru efectul matlasat, despre care se spune că ar fi o referire la pernele din apartamentul lui Coco din Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *