Clădirea Primăriei Municipiului Botoșani va fi iluminată în roșu

Clădirea Primăriei Municipiului Botoșani va fi iluminată, joi seară, în roșu. Municipalitatea este partener în campania de informare și conștientizare a populației cu privire la tuberculoză, demarată de Fundația Romanian Angel Appeal.

”Sub sigla Stop TB România derulăm această campanie şi avem alături de noi autorităţi locale şi judeţene din 28 de judeţe care vor ilumina clădiri emblematice în roşu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei”, susțin reprezentanții Fundației Romanian Angel Appeal.

Astfel, în această seară, clădirea Primăriei Municipiului Botoșani va fi iluminată în roșu.

De altfel, municipalitatea botoșăneană susține financiar proiecte europene accesate de Spitalul de Pneumoftiziologie privind achiziția de aparatură necesară pentru diagnosticarea cu precizie a afecțiunilor pneumologice, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată simbolic la data de 24 martie a fiecărui an, este concepută pentru a atrage atenția opiniei publice cu privire la epidemia globală de tuberculoză și eforturile de a elimina boala. 24 martie comemorează ziua din anul 1882, când dr. Robert Koch uimea comunitatea științifică prin descoperirea cauzei tuberculozei, bacilul Koch, care a deschis calea spre diagnosticarea și vindecarea acestei afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *