Peste 110.000 de botoșăneni s-au vaccinat anti COVID. Directorul DSP: Mi-aș fi dorit mai mult

Foto: Digi24

Un număr de 113.334 de botoșăneni s-au vaccinat anti COVID cu cel puțin o doză, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Cei mai mulți s-au vaccinat cu Pfizer, după care cu Janssen, iar aproape 27.000 au făcut și doza a treia de vaccin.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a declarat că gradul de vaccinare cel mai ridicat este în municipiul Botoșani, aproape 40%, urmat de municipiul Dorohoi și de orașele din județul Botoșani. Directorul DSP a declarat ca și-ar fi dorit ca mai mulți botoșăneni să se imunizeze anti COVID.

”Avem localități cu un grad de vaccinare de sub 10%, cum ar fi Ripiceni, însă, în general, un grad de vaccinare de peste 20% înregistrează orașele. Mi-aș fi dorit ca mai multe persoane să se vaccineze. S-ar putea ca acest procent să fie mult mai mare, având în vedere că populația nu este cea reală, având în vedere că avem multe persoane plecate în străinătate care au domiciliu în Botoșani, avem persoane cu dublă cetățenie: ucraineni și moldoveni care nu stau dar sunt luați în evidență datorită faptului că au domiciliul în județul Botoșani. La populația reală, eu zic că procentul este mai mare. Normal că mi-aș fi dorit să am o rată de vaccinare de 90% sau peste 70%, dar putea fi și mai rău și mă bucură faptul că avem 113 mii de persoane care s-au vaccinat și au conștientizat riscul acestui virus”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

La această dată, în jur de 250-300 de persoane se mai vaccinează anti COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *