Infracțiunile comise în școlile din Botoșani, în creștere. Victime au fost 39 de elevi, dar și un cadru didactic

Infracțiunile comise în școlile din județul Botoșani au înregistrat o creștere, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean. Astfel, în semestrul I al anului școlar 2021-2022, s-au înregistrat 35 de infracțiuni sesizate, comparativ cu semestrul I al anului școlar trecut când au fost înregistrate doar 10 fapte de natură penală.

”Cu toate că au fost înregistrate infracțiuni în domeniul siguranței școlare, cu ocazia analizelor de caz întocmite pentru fiecare caz în parte, nu au rezultat cauze care să conducă la concluzia confruntării cu un fenomen infracțional în acest sector. Prezența fizică a elevilor la orele de curs în semestrul I al anului școlar 2021-2022 a fost mai ridicată în comparație cu perioada semestrului I al anului școlar anterior”, susțin reprezentanții IPJ Botoșani.

Potrivit sursei citate, cele mai multe fapte sesizate, în număr de 27 au fost comise în incinta școlii, iar opt în zonă adiacentă. 21 dintre infracțiuni au fost comise în mediul urban, iar restul în rural, o pondere ridicată înregistrând infracțiunile contra integrității corporale sau a sănătății.

Astfel, în primul semestru al acestui an școlar au fost înregistrate 25 de fapte de lovire sau alte violențe, șapte fapte de furt, o faptă de amenințare, o faptă de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, o faptă de violare a sediului profesional.

39 dintre victime au fost elevi, raportat la cele 35 de infracțiuni comise, dar și un cadru didactic. Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Botoșani desfășoară săptămânal activități de prevenire în școli. În perioada respectivă, polițiștii au desfășurat cinci acțiuni în vederea menținerii climatului de ordine și siguranță publică atât în incinta unităților de învățământ, cât și în zonele adiacente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *