Cea mai mare catastrofă rutieră a avut loc la Botoșani. Autoritățile vor ridica un monument în memoria celor 48 de persoane care au murit în accident

Foto: Playtech

Autoritățile județului Botoșani vor să ridice un monument comemorativ în memoria celor 48 de persoane care au murit în urma cumplitului accident de la Huțani, în urmă cu 42 de ani.

Accidentul a avut loc la data de 29 iunie 1980, pe DN 29, pe drumul ce leagă Suceava de Botoşani, în apropierea satului Huţani, din judeţul Botoşani, când un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botoşani s-a răsturnat de pe un pod într-o mlaştină adâncă. În urma acestui accident au murit 48 de oameni, iar 35 de persoane au fost rănite. Acest accident rutier este considerat a fi cel mai grav produs vreodată în România.

Acum, în locul în care a avut loc accidentul se dorește a fi ridicat un monument în memoria botoșănenilor, sucevenilor sau a ieșenilor care au murit la Huțani, iar în fiecare an, pe 29 iunie, la monumentul care se va ridica, să fie ținut un ceremonial religios și un moment de reculegere pentru oamenii care au murit atunci, potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Județean

Se dorește să se aducă, chiar dacă foarte târziu, un mic omagiu memoriei victimelor care și-au pierdut viața în acest accident rutier”, se precizează în raportul de specialitate.

În acest sens, Consiliul Județean Botoșani și Primăria Vlădeni vor semna un contract de asociere, prin care își exprimă acordul pentru realizarea Monumentului comemorativ al accidentului de la Huțani.

Consiliul Județean Botoşani, în calitatea de lider de asociere va asigura 80 % din costul investiției iar Primăria Vlădeni, în calitatea de asociat: 20%.

41 de ani de la cea mai mare catastrofă rutieră, care a avut loc la Botoșani. 48 de persoane au murit în accident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *