Val de viroze respiratorii în județul Botoșani. Medic: S-a renunțat la mască, iar expunerea organismului este mult mai mare

Diferențele de temperatură de afară, dar și renunțarea la masca de protecție au dus la o explozie de viroze respiratorii în județul Botoșani. Afectați sunt atât adulții, cât și copiii. De exemplu, la Secția Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, sute de copii s-au prezentat, în ultima săptămâna, cu afecțiuni respiratori și pneumonii.

Medicii spun că măsurile impuse în timpul pandemiei, au prevenit transmiterea infecțiilor respiratorii, iar acum, când s-a renunțat la acestea, implicit la mască, numărul de viroze respiratorii este evident.

S-a renunțat la mască, iar transmiterea virusului este foarte mare. Expunerea organismului este mult mai mare și vulnerabilitatea este foarte mare. Sunt răceli în colectivități, iar multe dintre acestea sunt tratate individual. Virozele respiratorii de acum sunt multe și agresive, în sensul că cedează mai greu la tratament”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *