Inspectoratul Școlar Județean a primit mai multe cereri pentru includerea copiilor ucraineni în sistemul de învățământ. Vezi la ce școli din Botoșani!

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a primit mai multe cereri pentru includerea copiilor ucraineni în sistemul de învățământ. Potrivit sursei citate, până la această dată s-au înregistrat un număr de 11 cereri pentru 11 copii/elevi ucraineni,  la unitățile de învățământ de pe raza județului și la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, din care un număr de opt elevi solicită calitatea de audient, care nu vorbesc limba română, iar trei elevi doresc să participe la activități extrașcolare, corespunzătoare unui număr de 6 unități de învățământ.

Elevii ucraineni vor fi integrați la Școala Păltiniș, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Național ”A.T.Laurian”, Școala Ipotești, Școala Cristinești, Școala Lozna.

Hotărârea a fost luată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean și va fi comunicată pentru verificare și aprobare, Inspectoratului pentru situații de urgență ”Nicolae Iorga” Botoșani, în vederea emiterii unei hotărâri, la nivelul CJSU Botoșani.

”In contextul actual, conducerea Inspectoratului Școlar județean Botoșani susține integrarea elevilor ucraineni în instituțiile de învățământ din județul nostru și le mulțumește colegilor profesori implicați în activitățile școlare și extrașcolare, care lucrează în interesul copiilor noștri, dar și a celor refugiați din calea războiului. Copiii lumii merită eforturile noastre și sunt sigură că vom reuși să răspundem cu profesionalism și acestei noi provocări”, a declarat Ada Macovei, inspector general al IȘJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *