Republica Dominicană – locul perfect pentru o vacanță exotică

O vacanță exotică în Republica Dominicană este o idee grozavă pentru cei care vor să se rupă de realitate și să petreacă o vacanță de neuitat undeva în Caraibe. Totuși, această destinație nu înseamnă doar plajă pentru câteva zile, deoarece există multe locuri interesante care merită vizitate în toată țara. Descoperă cele mai mari atracții din Republica Dominicană.

Republica Dominicană – informații practice

Primul pas în planificarea călătoriei este determinarea datei de plecare, deoarece atunci când alegi vacante exotice, acest detaliu este foarte important. Deoarece Republica Dominicană este situată într-o zonă cu climă ecuatorială, acolo predomină temperaturile ridicate pe tot parcursul anului, dar în luna mai sunt multe precipitații și există un sezon de uragane în toamnă – prin urmare, sunt recomandate lunile noiembrie sau martie.

Următorul pas este să-ți alegi destinația – merită să-ți începi vizita în capitala, Santo Domingo, care este cel mai vechi oraș din Lumea Nouă. Farmecul colonial al orașului Santo Domingo este cel mai bine admirat în timpul plimbărilor lungi de-a lungul străzilor sale. Un alt oraș, la fel de celebru al Republicii Dominicane este Punta Cana, un adevărat paradis când vine vorba despre plaje.

O vacanță exotică în Republica Dominicană

Punta Cana este situată pe coasta de est a insulei în care se află Republica Dominicană – puțini oameni știu că această țară nu este o parte independentă a continentului, ci este adiacentă unei alte țări din Caraibe, Haiti. Punta Cana este destinația perfectă pentru o vacanță exotică – nisipul alb, apa turcoaz și palmierii sunt o priveliște tipică pentru această zonă. Și, chiar dacă și în țara noastră există numeroase atracții, o vacanță exotică nu poate fi comparată cu litoralul romanesc.

Există multe stațiuni din apropierea orașului care oferă oaspeților lor un sejur care să îndeplinească toate cerințele: oferă pensiune all-inclusive, au plajă privată cu închiriere de echipamente de apă, iar seara oferă atracții sub formă de spectacole și cabaret. Dacă vrei, poți avea parte de activități precum scufundări sau înotul cu delfinii.

Atracții naturale ale Republicii Dominicane

În zona Punta Cana, merită să faci o excursie pe insula Saona plină de atracții – este cunoscută, printre altele, pentru Piscina Naturală, care este un golf cu apă limpede, turcoaz, iar lângă plajă este o pădure tropicală densă. O altă atracție dominicană este Salto El Limon, care a fost clasificată drept cea mai frumoasă cascadă din țară. De asemenea, poți admira natura exotică a Caraibelor din Peninsula Samana, care este o combinație de plaje și dealuri frumoase, iar apusurile nu arată nicăieri la fel de impresionante ca acolo. Un loc minunat pentru a le admira este plaja Ballenas.

Vacanțele în paradisul Republicii Dominicane sunt pentru mulți oameni un vis care pare greu de îndeplinit – la urma urmei, această țară mică este undeva în celălalt capăt al lumii. Poate că o călătorie acolo părea o adevărată expediție, dar acum un zbor către Caraibe nu este mai complicat decât, de exemplu, în Egipt. Merită să profiți de oportunități și de ofertele agențiilor de turism și să petreci o vacanță exotică în Republica Dominicană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *