Botoșăneancă celebră, școlită în Rusia. „Poporul rus nu are nicio legătură cu deciziile criminale ale lui Vladimir Putin din ziua de astăzi”

Raluca Turcan, politicianul care a reușit să obțină funcții importante în Guvernul României, originară din Botoșani, a studiat și în Rușia. Botoșăneanca a studiat în perioada 1996 – 1999 la Institutul Pușkin din capitala Rusiei și a obținut o diplomă în rusă comercială.

Institutul Pușkin este un centru de învățământ public din Moscova, specializat în predarea limbii ruse ca limbă străină și care oferă o serie de cursuri pe toate nivelurile. Institutul a fost înființat în 1966 ca o „secție“ a Universității de Stat din Moscova şi a devenit for independent câţiva ani mai târziu.

Raluca Turcan a declarat într-un interviu pentru Denise Rifai că experiența pe care a avut-o la Moscova i-a prins foarte bine.

„Am învățat limba rusă, în contextul în care eu studiasem engleză și franceză, însă politica Facultării de Relații Economice Internaționale, la ASE, era de a ști minim trei limbi străine și a fost creată o grupă de rusă și am primit o bursă din partea statului român la Moscova, așadar am fost bursieră a statului român. Când am ajuns acolo nu știam deloc rusă, după trei luni în fiecare an universitar, când m-am întors am ajuns să cunosc destul de bine”, a declarat Turcan.

Totodată, Turcan susține că a ajuns să cunoască destul de bine poporul rus astfel încât acum să afirme cu convingere că „poporul rus nu are nicio legătură cu deciziile criminale ale lui Vladimir Putin din ziua de astăzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *