Ministrul Sănătății estimează creşterea cazurilor Covid-19. Apar discuţiile despre reintroducerea restricţiilor

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat luni, la Parlament, că estimează o creştere a numărului de infectări cu coronavirus în următoarea perioadă şi a lăsat să se înţe..leagă că ar fi nemulţumit de faptul că au fost ridicate atât de brusc restricţiile din pandemie. Pe de altă parte, Florin Cîţu spune că ar fi „bizar” ca acestea să revină.Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de infectări cu Covid-19 din ultima perioadă şi spune că trendul va fi în continuare unul de creştere. Alexandru Rafila spune că ridicarea stării de alertă a fost o decizie politică şi că el a susţinut că restricţiile trebuie reduse treptate, nu toate deodată, scrie Observatornews.ro.

Întrebat dacă decizia ridicării stării de alertă a fost una proastă, Alexandru Rafila s-a rezumat însă la a sublinia că decizia a fost politică.

El le recomandă românilor să poarte în continuare masca de protecţie, în special în locurile aglomerate.Alexandru Rafila spune că sunt normale şi discuţiile cu miniştrii, periodice, însă crede că discuţiile despre remanieri sunt doar speculaţii.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, la Senat, despre o posibilă reintroducere a măsurilor de protecţie, în urma creşterii cazurilor de COVID-19, că ”ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, pentru că nu ar înţelege nimeni nimic” şi a precizat că nu s-a discutat în coaliţie acest subiect.

Florin Cîţu a spus că nu a avut despre o reintroducere a măsurilor de protecţie, în urma creşterii cazurilor de COVID-19.

”Binenţeles că întotdeauna eu sunt de acord cu specialiştii şi am spus asta (..) .dar acum ar fi bizar pentru toată lumea, la o lună, să vii cu astfel de măsuri, nu cred că că ar înţelege nimeni nimic din aşa ceva. Eu nu cred că putem să ne întoarcem”, a spus preşedintele PNL.

El a continuat: ”Dacă specialiştii vin şi e decizia Guvernului să întoarcă lucrurile, atunci guvernul va veni şi va comunica”. ”În coaliţie nu s-a discutat aşa ceva”, a mai afirmat Cîţu.

One thought on “Ministrul Sănătății estimează creşterea cazurilor Covid-19. Apar discuţiile despre reintroducerea restricţiilor

  1. …și cum se numesc politicienii care iau decizii politice proaste, de pe urma cărora oamenii au de suferit? Asta era următoarea întrebare a gazetarului, ca să nu trag eu concluzii necunviincioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *