Reacția virulentă a unui profesor din Botoșani după programarea simulării la Bac. „O nouă bătaie de joc la adresa elevilor, racheta rusească a Ministerului Educației!”

Daniel Botezatu, inspector general adjunct alUn profesor din Botoșani a avut o reacție virulentă pe rețelele de socializare după programarea simulării examenului de bacalaureat. Daniel Botezatu susține că este „o nouă bătaie de joc la adresa elevilor, racheta rusească a Ministerului Educației”. 

Potrivit cadrului didactic, simulările, care încep pe 28 martie, ar fi trebuit programate în altă perioadă deoarece „în noaptea de 26 spre 27 martie România trece la ora de vară, când ceasurile se dau înainte cu o oră, adică ora 3:00 devine ora 4:00. „Dormim mai puțin”, cum se spune. Medicii, psihologii, chiar psihiatrii spun că această măsură are efecte negative asupra oamenilor, fiind necesare câteva săptămâni până când organismul uman se adaptează și își reglează ceasul biologic”.

Daniel Botezatu acuză Ministerul Educației de ignoranță, nepăsare și chiar prostie pentru că elevii vor fi afectați de schimbarea ore și vor reacționa negativ la stres.

Nu pare a fi o problemă pentru Ministerul Educației, care a programat simularea examenului de bacalaureat exact în zilele imediat următoare trecerii la ora de vară. Prostie, ignoranță, nepăsare, omisiune? Cred că puțin din toate, dar cei afectați vor fi elevii, ale căror organisme vor reacționa negativ la dublul stres: o oră mai puțin de somn și evaluări la standarde înalte. Chiar nu e în ministerul ăsta un cap limpede care să anticipeze efectele contrarii ale unor măsuri luate pe „genunche”? O chestiune elementară docimologică la care, din nou, ministerul a rămas corigent. Pe spinarea a câtorva zeci de mii de elevi din anii terminali, ale căror rezultate, eventual negative, pe baza stresului, le vor induce angoase. Lor, dar și părinților! Rușine, domnule ministru!”, spune Daniel Botezatu.

Simulările examenelor naționale încep pe 28 martie în acest an, cu elevii de clasa a XII-a, iar Ministerul Educației a aprobat procedura pe care școlile și elevii trebuie să o respecte pentru aceste examene. Conform documentului obținut de Edupedu.ro, simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au loc de la ora 9:00, iar subiectele sunt făcute de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație, ca în fiecare an.

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *