Ziua Francofoniei a fost marcată, duminică, la Botoșani

Ziua internaţională a francofoniei a fost marcată, pe 20 martie, și la Botoșani. La Filiala Grivița a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, a fost organizată activitatea „Haideți sa sărbătorim Francofonia împreună”,invitația fiind lansată de profesorii de franceză Ionescu Ana Claudia și Rusu Alina, de la Liceul „Demostene Botez” Trușești – colaboratori ai Bibliotecii Județene.

Clubul de lectură, parada costumelor folclorice, atelierul de teatru, festivalul de muzică și atelierul de artă Francofonie în desene, au fost activitățile care au permis elevilor să se exprime în limba franceză.

Județul nostru se numără printre cele care au ales să sărbătorească cea de a 52-a aniversare a Francofoniei, care este nu numai o manifestare prestigioasă de anvergură internațională, dar și un prilej de a celebra munca, perseverența, talentul și valorile francofoniei”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

La Filiala Limbi Straine unde anul trecut a fost inaugurat colțul de literatură franceză în cadrul Bibliotecii Județene și care poartă numele ilustrului scriitor francez Guy de Maupassant, a fost realizată o expoziție de carte franceză.

Felicitări profesorilor, elevilor și bibliotecarilor. Sper că activitățile noastre au oferit și anul acesta încă o motivație tinerei generații să îmbrățișeze cu și mai multă convingere limba franceză, care a ocupat întotdeauna un loc important printre limbile de circulație internațională, fiind mai întâi un simbol al culturii și creativității, iar apoi un vector al democrației și umanismului.  Francofonia este un sistem de valori și repere culturale, pe care, noi l-am îmbrățișat în procesul de zidire al României moderne. Nici nu se putea altfel, pentru că istoria celor două țări are numeroase puncte comune, iar de-a lungul timpului românii au manifestat o afinitate naturală pentru limba și cultura franceză”, precizează președintele CJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *