Șofer din Botoșani încătușat după un scandal în fața polițiștilor. A refuzat testarea cu etilotestul și s-a dat în spectacol și la UPU

Un șofer din Botoșani a fost încătușat după un scandal în fața polițiștilor, dar și a cadrelor medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Suceava. Totodată, Daniel M., din comuna Vlădeni, s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totul s-a petrecut sâmbătă, 19 martie, când  lucrătorii Poliției orașului Salcea fiind în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului, au observat deplasându-se pe D.N. 29, de pe raza comunei Dumbrăveni, pe direcția de deplasare Suceava-Botoșani, un autoturism marca Ford Focus de culoare albă, care se deplasa într-un mod sinuos.

Au oprit autoturismul și i-au cerut șoferului documentele, dar și să sufle în etilotest. Acesta a refuzat deși mirosea puternic a alcool.  Individul, vizibil iritat, a refuzat și a devenit recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus solicitărilor lucrătorilor de poliție și a continuat să se manifeste recalcitrant, s-a luat măsura imobilizării, încătușării și conducerii acestuia la sediul Poliției Orașului Salcea.

După verificarea în baza de date s-a stabilit identitatea lui. I s-a solicitat din nou conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus către Spitalul Județean Suceava-Secția U.P.U. pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În fața cadrelor medicale, botoșăneanul continua să se manifeste recalcitrant și a provocat scandal în secția U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, așa că s-a luat măsura imobilizării și încătușării acestuia, fiind introdus în autospeciala de poliție.

„În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *