FOTO! Bunicii dintr-o localitate din Botoșani, vizitați de elevi, cadre didactice și primar. Cel mai vârstnic bunic cu care copiii au stat de vorbă, 101 ani

Copiii de la Școala Viișoara s-au transformat, pentru doar câteva minute, în nepoții unor bunici din localitate. Au fost alături de ei cele două cadre didactice, Smochină Ionela Anca și Ceică Cristina Luminița, dar și primarul Rîmbu Laurențiu, care-și continuă proiectul început anul trecut ,,De vorbă cu bunicii.,

Pe de o parte întâlnim și ne mirăm de mașinile de zeci de mii de euro, iar pe de altă parte, într-un colț de țară, în Viișoara, întâlnești niște bunici care se bucură că li s-a mărit pensia cu câteva zeci de lei. În plus sunt singuri, neputincioși dar, cu toate acestea, cu zâmbetul pe o față care le trădează  trecerea printr-o viață deloc ușoară”, a declarat prof. Ceică Cristina Luminița.

Bunicii i-au primit cu drag pe copii, deschizându-le ușa casei larg, bucuroși că nu i-au uitat și că au venit din nou să-i vadă. Și-au povestit păsurile și bucuriile sperând la vremuri mai bune.

Copiii nu au venit cu mâna goală ci le-au adus câte un pachețel cu câteva produse și, în plus, i-au încântat cu câteva cântecele.

S-a simțit o energie pozitivă de ambele părți: bunicii au mai uitat de bătrânețea grea iar copiii au înțeles că trebuie să-și prețuiască bunicii cât mai sunt în viață”, a mai spus profesoara.

Copiii l-au vizitat și pe veteranul Gheorghe Cojocaru care, nu demult, a împlinit 101 ani.

L-am găsit cu aceeași privire caldă și același zâmbet molipsitor. Copiii au stat de vorbă cu fiecare dintre bunici, i-au îmbrățișat și le-au promis că vor veni cât de curând”, a mai declarat Luminița Ceica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *