Vești bune pentru angajații MAI! Din aprilie vor primi bani în plus la salariu

După mai multe proteste prin care și-au spus nemulțumirile cu privire la salariile încasate, iată că angajații MAI primesc o veste bună. Începând din aprilie, aceștia vor încasa bani în plus la salariu. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp, de către liderul SNPP, scrie evz.ro. La final de săptămână, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPP) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vine cu vești bune pentru polițiști. Începând din luna aprilie 2022, aceștia vor primi mai mulți bani la salariu. Potrivit liderului de sindicat, Vasile Zelca, polițiștii vor primi a treia tranșă de bani din total salariilor recalculate, în cuantum de 25%.

”În urma solicitărilor SNPPC din ultimele două luni, către Ministerul Afacerilor Interne, avem confirmarea că se va achita, în luna aprilie 2022, cea de-a treia tranșă financiară, în cuantum de 25%, din totalul restanței salariale recalculate conform OUG nr. 75/2020, emisă în urma acțiunilor în instanțele civile ale SNPPC din anii 2018,2019,2020 (dar nu la valoarea pe care noi o solicităm și o obținem prin decizii definitive ale Curților de Apel)”, se arată în mesajul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPP), potrivit bugetul.ro.

Ordonanța de Urgență despre care a vorbit Vasile Zelca prevede ca alte două tranșe să fie alocate în 2023 și 2024. Tranșa de anul viitor este în cuantum de 25% și va trebui plătită până în ultima zi din 2023. Anul 2024 vine cu o tranșă mai mare, aceasta fiind în cuantum de 35%, plătită până la finalul anului.

Polițiștii au mai primit alte două tranșe de bani în anii anteriori, în valoare mult mai mică. În 2020 li s-a acordat 5%, iar în 2021 a fost alocată o tranșă în cuantum de 10%.

Recalcularea salariilor angajaților din MAI se face, potrivit OUG 75/2020, având în vedere următoarele aspecte:

  • ”valoarea corespunzătoare sporului de fidelitate prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, prin raportare la nivelul aferent perioadelor de activitate ale polițiștilor desfășurate și după această dată în instituțiile din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în calitate de militar, polițist, funcționar public și personal contractual, după caz. Aceasta se include în valoarea salariilor de funcție ale polițiștilor”
  • ”valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituţiilor de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, prevăzut de legislaţia în vigoare până la data de 31 decembrie 2009. Aceasta se include doar în valoarea salariilor de funcţie ale agenţilor de poliţie care îşi desfăşoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod asemănător cu situaţiile în care agenţii de poliţie beneficiază de această valoare”
  • ”valoarea sporului pentru condiţii de pericol deosebit prevăzut de legislaţia în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfăşurată în aceleaşi condiţii, în mod asemănător cu situaţiile în care poliţiştii încadraţi pe funcţii similare beneficiază de această valoare”
  • ”valoarea sporului pentru complexitatea muncii prevăzut de legislaţia în vigoare până la data de 31 decembrie 2010, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfăşurată în aceleaşi condiţii, în mod asemănător cu situaţiile în care poliţiştii încadraţi pe funcţii similare beneficiază de această valoare”, se arată în OUG anterior menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *