Prefectul Cornilă, întâlnire cu subsecretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu. Ce probleme i-au fost transmise!

Astăzi, 19 martie 2022, la invitatia prefectului județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a desfășurat, la sediul Instituției Prefectului Județul Botoșani, o întâlnire de lucru cu participarea deputatului Costel Șoptică și a subsecretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu.

Au fost abordate mai multe subiecte care țin de funcționarea Instituțiilor Prefectului, de colaborarea instituțională și de proiectele în desfășurare ale Ministerului Afacerilor Interne, printre care și proiectul de reabilitare a fațadei clădirii Palatului Administrativ din Botoșani, informează printr-un comunicat Instituția Prefectului.

Totodată, s-a discutat și despre necesitatea identificării unui spațiu mai mare unde să funcționeze Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Botoșani. Subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, și-a arătat disponibilitatea de a susține acest demers și a oferit sprijinul instituțional.

O altă temă abordată a fost salarizarea angajaților. Proiectul de lege, inițiat de un grup de parlamentari, a fost avizat pozitiv de Ministerul Afacerilor Interne, iar acum urmează parcursul instituțional. Este vorba despre proiectul de lege care prevede încadrarea angajaților din prefecturi într-o altă categorie, cu impact direct asupra salarizării. Practic, angajații din prefecturi vor fi mutați din categoria funcțiilor publice teritoriale în cea a funcțiilor publice de stat. Proiectul constă în modificări făcute la Legea 153/2017 privind salarizarea în sistemul public și la Codul Administrativ.

Le mulțumesc domnului deputat Costel Șoptică și domnului subsecretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu pentru susținere și disponibilitate. Facem toate demersurile necesare pentru a îmbunătăți condițiile de lucru ale colegilor de la Serviciul Public de Pașapoarte Botoșani și pentru a crește calitatea serviciilor oferite botoșănenilor. În ceea ce privește situația angajaților din Instituțiile Prefectului, este necesar ca aceștia să se plaseze în categoria funcțiilor publice de stat, pentru a reflecta rolul acestor instituții. Asigurarea verificării legalității actelor administrative este un argument pentru care funcțiile din aparatul Instituției Prefectului trebuie să se plaseze în eșalonul cel mai înalt ca responsabilitate dintre cele din administrația publică,”a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

One thought on “Prefectul Cornilă, întâlnire cu subsecretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu. Ce probleme i-au fost transmise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *