Un nor toxic ar putea ajunge în România. Anunțul experților

Foto: Freepik

Un nor toxic, din monoxid de carbon, s-a format deasupra Ucrainei, în regiunea Lvov. Cetățenii au primit instrucțiuni să nu consume animalele și nici fructele și legumele din producția locală. Norul toxic s-ar putea deplasa spre România, însă președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu sugerează că acesta nu va crea probleme deosebite.

Exploziile au format un nor toxic deasupra Ucrainei

Lorant Fultop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, a mai sugerat că valoarea maximă de monoxid de carbon pe metrul cub este mult sub limita mediei îngrijorătoare.

„Este foarte important să înțelegem că valoarea maximă zilnică este de 10 mg pe metrul cub pentru monoxidul de carbon, pe când, pe aceste hărți, vedem 1 mg, adică suntem mult sub media care ar trebui să ne îngrijoreze. În momentul de față, nu cred că trebuie să ne îngrijorăm. (…) Încă nu a ajuns la noi. (…) Chiar dacă ajunge la noi, nu cred că o sa avem probleme”, a declarat Lorant Fultop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Norul s-a format în zona Lvov

Ion Petrescu, analist militar, a sugerat că norul s-a format în zona Lvov, aflat la 279 de kilometri de Cernăuți, iar mișcarea acestuia este spre sud și nu a părăsit încă teritoriul Ucrainei.

„Norul respectiv este în zona Lvov. Distanța de la Lvov la Cernăuți este de 279 de kilometri. Norul s-a deplasat inițial la o distanță de 250 de kilometri la granița dintre România și Ucraina și, conform informațiilor pe care le avem acum, mișcarea lui este spre sud, dar încă nu a părăsit teritoriul Ucrainei. Cetățenii din zonă au primit sugestia să nu consume animale locale și să nu folosească legume și fructe din producția locală”, a spus la Antena 3 Ion Petrescu, analist militar.

Sursa: b1tv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *