Se închid centrele de vaccinare din Botoșani. Anunțul făcut de directorul DSP, Monica Adăscăliței

Majoritatea centrelor de vaccinare din județul Botoșani vor fi închise de la sfârșitul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, care a precizat că această decizie a fost luată ca urmare a scăderii procentului de vaccinare după ridicarea restricțiilor. 

„Într-adevăr, a scăzut numărul de persoane care se vaccinează, adresabilitatea, dar având în vedere că și medicii de familie pot vaccina, soluția în continuare pentru vaccinare este să se vaccineze la medicii de familie sau în cele două centre din municipiile Botoșani și Dorohoi”, a declarat Adăscăliței.

Singurele centre care vor rămâne deschise sunt la Botoșani și Dorohoi, respectiv cel de la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” și cel de la sala de sport din Dorohoi. După ce au fost închise locurile de imunizare împotriva COVID-19 de la Darabani și Ștefănești, pentru a fi destinate cazării refugiaților din Ucraina, vor fi închise și centrele de la Bucecea,  Vorona, Flămânzi, Săveni și cel de la Colegiul  Tehnic „Gheorghe Asachi”. Peste 100.000 de botoșăneni s-au vaccinat până în prezent împotriva virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *