Aplicația Schmooze: caută-ți perechea în funcție de meme-urile preferate

Care sunt calitățile principale necesare pentru o relație puternică și sănătoasă? Gesturi romantice? Senzualitate? Fidelitate? Desigur că toate acestea sunt importante, dar pe lângă ele se mai găsește și simțul umorului. Pentru Vidya Madhavan, creatoarea aplicației de întâlniri Schmooze, este chiar cea mai importantă calitate și se pare că nu greșește.

Mai jos îți prezentăm aplicația Schmooze, un serviciu de dating care se bazează pe simțul umorului. Îți promitem că este o aplicație cu adevărat unică.

Cum funcționează și cum s-a lansat Schmooze

Cel mai ușor mod de a descrie Schmooze este Tinder cu meme-uri. Aici nu vezi pozele celorlalți, ci o varietate de meme-uri. Trebuie doar să indici dacă îți place meme-ul sau nu, și apoi începe distracția — intră în joc algoritmi Schmooze unici care analizează simțul umorului participanților și selectează cea mai compatibilă pereche.

Zilnic apar 200 de meme-uri noi pe Schmooze iar cele vechi sunt șterse treptat din sistem, ceea ce face ca Schmooze să fie atât un loc de distracție cât și o platformă de dating.

Testarea în faza beta a aplicație a avut loc în vara anului 2020 la care au participat 200 de studenți de la Stanford. La scurt timp, Schmooze s-a lansat gratis pe Google Play și AppStore deși este posibil ca aplicația să nu fie accesibilă gratis pentru totdeauna. La momentul de față, Schmooze nu percepe niciun fel de plată pentru opțiunile oferite.

Cum s-a înființat aplicația Schmooze și cum a devenit atât de populară

Vidya Madhavan, creatoarea aplicației Schmooze, s-a născut în India, unde a studiat inginerie mecanică. Ea a visat dintotdeauna să-și deschidă propria afacere, deși nu-i era prea clar în ce domeniu să se remarce. A reușit să intre la Stanford Business School și la acel moment se aștepta să-și înceapă cariera în afaceri — nu a fost chiar așa însă.

Într-o zi, Vidya Madhavan a intra pe site-ul LinkedIn pentru a cere sfaturi celorlalți dacă ar trebui să-și ia doctoratul în California. Răspunsurile utilizatorilor de pe LinkedIn s-au dovedit a fi foarte plictisitoare, deși în general la obiect. Un singur om a ieșit în evidență — a făcut glume haioase, a fost neobișnuit de deschis și prietenos iar asta i-a plăcut foarte mult. Vidya Madhavan spune că în doar câteva zile au schimbat mai mult de 200 de mesaje și că toate erau glume sau lucruri amuzante. Acea persoană a devenit în cele din urmă soțul lui Vidya, iar cei doi au astăzi o căsnicie fericită.

În acel moment, i-a venit o idee strălucită — să creeze o aplicație pentru întâlniri, unde cel mai important lucru nu sunt aspectul, hobby-urile, ori statutul social, ci pur și simplu simțul umorului. De atunci, Vidya Madhavan s-a concentrat asupra acestei idei, iar în 2020 se lansa deja aplicația Schmooze. Așa începea această poveste de succes.

Ulu Ventures Fund și alte câteva companii mari au investit peste 270.000 de dolari în Schmooze. În plus, aplicația a devenit extrem de populară foarte repede și s-a transformat într-o sursă inepuizabilă de conținut pentru TikTok iar asta a fost cea mai bună formă de marketing. Epidemia de coronavirus a jucat, de asemenea, un rol important. Milioane de oameni, s-au trezit literalmente închiși în casele lor din cauza măsurilor de carantină și majoritatea au început să caute noi distracții pe internet. Și Schmooze le-a răspuns pe măsura cerinței.

Statisticile Schmooze sunt deja uimitoare:

  • peste 4.000.000.000 de glisări de meme-uri în aplicație
  • peste 150.000 de compatibilități efectuate
  • aplicația este utilizată de studenți din peste 100 de universități

Până în prezent, tineretul din Statele Unite reprezintă publicul principal al aplicației Schmooze însă expansiunea aplicației în alte țări este doar o chestiune de timp. Formatul unic și abordarea creativă a întâlnirilor online și-au făcut treaba. Schmooze este acum una dintre cele mai în vogă aplicații din 2020-2021.

Schmooze nu este singura aplicație neconvențională

Dacă aveai impresia că doar Schmooze este o aplicație de dating cu totul unică, află că nu-i așa. Mai sunt și alte site-uri interesante care oferă servicii de dating într-un mod neconvențional, cum ar fi:

  1. Farmers Only — o aplicație de dating exclusiv pentru fermieri și agricultori. După spusele companiei, peste 100 de cupluri s-au cunoscut pe site-ul lor.
  2. Twindog — o platformă de dating pentru iubitorii de câini. Ce e interesant este că Twindog încearcă să găsească perechea potrivită și pentru câine și pentru stăpân. Un concept cam ciudat dar care atrage publicul.
  3. Hater — altă platformă de dating ciudată unde găsești oameni care urăsc aceleași lucruri ca tine.  Nu contează dacă urăști clovnii, aglomerația din metrou sau reclamele la farmacii. Cu siguranță vei da peste oameni care îți împărtășesc aceste sentimente.
  4. Love Flutter — un fel de amestec între Twitter și o aplicație normală de dating. Ai la dispoziție 140 de caractere să te descrii și să atragi atenția. La rândul tău poți să vezi astfel de bio scurte despre ceilalți. Dacă îți place descrierea, atunci poți să vezi și poza acestora.
  5. Meets.com — un site de întâlniri pentru pasionații de călătorii și aventură. Aici poți să-ți găsești perechea romantică sau să cunoști oameni interesanți care te pot acompania în drumeții.

Lista nu se încheie aici — mai sunt multe servicii de dating ciudate pe care le poți încerca dacă te-ai plictisit de Tinder sau Badoo.

Încă ceva — video chat-uri

Deși sunt destul de diferite, toate site-urile enumerate mai sus se încadrează la categoria de dating. Dar dacă te interesează ceva complet diferit și pur și simplu nu vrei să te înregistrezi, să adaugi poze sau să pierzi timpul căutând pe cineva cu care te potrivești după judecata altcuiva? Există o alternativă excelentă pentru tine — video chat-urile.

Video chat-ul (sau chat roulette) este un site sau o aplicație care te conectează cu utilizatori complet aleatori și îți permite să ai orice fel de conversații. Formatul de video chat există din 2009, când a apărut site-ul Omegle. Ulterior, au apărut și alte platforme asemănătoare, precum https://videochat-ro.com, chatrandom.com, ome.tv și alte video chat-uri populare.

Prin acest format de comunicare economisești foarte mult timp și poți întâlni zeci de oameni interesanți într-o singură seară. Și cel mai important, tu ești în control, ai mai multă flexibilitate și oportunități de a te exprima liber pentru o comunicare plăcută cu oameni din întreaga lume.

Pe scurt

E deja bine știut că internetul ne oferă un număr mare de oportunități pentru întâlniri. Nu trebuie neapărat să folosești site-uri și aplicații clasice de întâlniri care par plictisitoare și demodate.

Îți recomandăm să cauți mereu ceva nou, să nu-ți fie teamă să experimentezi și cu alte platforme de dating. Creatoarea aplicației Schmooze, Vidya Madhavan, nu s-a temut să depășească limitele obișnuite și să riște o carieră promițătoare în afaceri — totul de dragul unei aplicații în care a crezut. Probabil că asta i-a adus și succesul de care se bucură în prezent. Pe tine ce te împiedică să încerci lucruri noi? Folosește liberatea pe care o ai pentru a trăi experiențe frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *