Vești bune pentru șoferi! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor cu privire la creșterile prețurilor la carburanți

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a venit cu vești bune pentru șoferi, după ce prețul la benzină a înregistrat creșteri masive. Potrivit acestuia, Guvernul ar putea să prezinte până în 1 aprilie un set de măsuri pentru a opri viitoarele creșteri ale prețului la carburanți.

Așadar, ministrul a vorbit recent despre măsurile pe care statele europene le iau astfel încât să combată creșterea prețului la combustibili și a spus că prețul la benzină „se va tempera”. Totuși, acest lucru depinde de prețul barilului la petrol, spune Adrian Câciu.

„Eu spun că se va tempera prețul la benzină, dar depinde de prețul barilului la petrol. Sunt soluții foarte multe pe masă. Unii vor să profite de scumpirile de la pompă. Trebuie să vedem exact cum acționează europenii. Noi avem câteva soluții pe care le prezentăm în Guvern. Săptămâna aceasta începe dezbaterea. Sperăm să avem până în 1 aprilie aceste măsuri aprobate”, a declarat ministrul Finanțelor la Digi24.

Amintim că românii se confruntă cu un val de scumpiri fără precedent. Pe lângă facturile la gaze și electricitate, alături de prețul alimentelor, și prețurile carburanților au explodat în ultima perioadă. Monitorul Prețurilor prezintă o statistică a prețurilor la benzină și motorină în România la data de miercuri, 16 martie 2022. Prețurile diferă de la o benzinărie la alta și variază între 7,80 lei și 8.31 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *