Peste 58.000 de cetățeni ucraineni au intrat în țară prin județul Botoșani de la începutul războiului. Peste 9000 s-au cazat cel puțin o noapte în județ

Peste 58.000 de cetățeni ucraineni au intrat în țară prin cele două puncte de trecere a frontierei din județul Botoșani, de la izbucnirea războiului. Potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului Botoșani, la Rădăuți-Prut, au ajuns 30.022 de persoane și 8.044 de vehicule, iar la Stânca, 28.429 de persoane și 5.699 vehicule.

Aflați chiar și în tranzit, cetățenii ucraineni au cerut cel puțin o noapte de cazare. În acest sens au fost amenajate 1.787 de locuri de cazare temporară, fiind asigurate toate condițiile necesare. ONG-urile, parohiile, dar și simpli cetățeni au pus la dispoziție alte 1.104 locuri de cazare.

Potrivit datelor pe care le deținem în acest moment, în cele 20 de zile de la declanșarea crizei militare din Ucraina,  9. 783 cetățeni ai acestei țări, dintre care 6.083 copii și 3.700 adulți s-au odihnit, cel puțin o noapte în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, ONG-uri și persoane fizice. Pentru 7 .000 dintre ei ajutorul a venit doar din partea autorităților. În spațiile amenajate în localitățile aflate la limita cu județul Suceava au fost cazate, inclusiv, persoane care au ajuns în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret”, precizează sursa citată.

În cazul în care numărul de refugiați care solicită cazare în județul Botoșani va crește, pe lângă cele 36 de locații de cazare temporară amenajate în localitățile Avrămeni, Șendriceni, Vlădeni, Dersca, Durnești, Bucecea, Cândești, Cordăreni, Concești, Cristinești, Curtești, Darabani, Dorohoi, George Enescu, Havârna, Hudești, Manoleasa, Mihai-Eminescu, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Săveni și Ștefănești, la nevoie, pot fi amenajate alte 1.972 de locuri de cazare.

Autoritățile mai au la dispoziție o rezervă de 201 de locuri de cazare în tabără mobilă instalată în municipiul Dorohoi,  pe Stadionul 1 Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *