Răsturnare de situație! Anunț de ultima oră făcut de Pfizer pentru toți cei vaccinați

Foto: Rise Project

Pfizer a dat o veste de ultimă oră pentru toți oamenii vaccinați. În timp ce mai multe țări, printre care și România, au renunțat la restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, s-a exprimat în ce privește necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-Covid, scrie playtech.ro.

În timp ce multe țări au ridicat deja restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, țara noastră numărându-se printre ele, Pfizer a făcut un anunț. Albert Bourla, Directorul general al companiei Pfizer, a lămurit situația în ce privește al patrulea vaccin. Potrivit spuselor sale, o a patra doză de vaccin anti-covid ar fi necesară acum, întrucât ar duce la o protecție suplimentară împotriva virusului.

Chiar și așa, directorul general al companiei îi asigură pe oameni că a treia doză de vaccin asigură o protecție suficientă împotriva decesului sau spitalizării.

„Este necesar, un al patrulea rapel chiar acum. Protecția pe care o obțineți de la a treia este suficient de bună, de fapt destul de bună pentru spitalizări și decese. Nu este atât de bun împotriva infecțiilor, dar nu durează foarte mult. Dar doar trimitem acele date către FDA și apoi vom vedea ce vor spune și experții în afara Pfizer”, a spus Albert Bourla în cadrul emisiunii CBS „Face the Nation on Sunday”.

În același interviu, directorul companiei americane a mai spus că va discuta cu reprezentanții Food and Drug Administration din SUA, despre necesitatea efectuării celei de-a patra doze de vaccin.

Albert Bourla consideră că o a patra doză ar fi esențială pe fondul răspândirii COVID-19. Însă potrivit unui studiu israelian, cea de-a patra doză a unui vaccin anti-covid nu conferă o protecție atât de mare la infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *