Angajații din Prefectura Botoșani, din nou în grevă

Angajații Instituției Prefectului din Botoșani vor intra, miercuri, 16 martie, în grevă japoneză, fiind nemulțumiți de faptul că Guvernul nu a luat măsuri pentru a le îndeplini doleanțele prezentate la ultimul protest.  Sindicaliștii solicită ca angajaţii acestor instituţii să intre sub incidenţa Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În semn de protest, angajaţii„ vor purta banderole albe pe braţ, anunţă sindicatul ”Egalitatea”, într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcţionar public din instituţia prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcţionar public din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate”, se arată în comunicatul sindicatului „Egalitatea”.

Protestul va avea loc în același timp în 30 de prefecturi din întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *