Oficiul de Cadastru Botoșani a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare a imobilelor cu 75 de primării

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 78 eligibile.

Potrivit unui comunicat transmis de OCPI, suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Botoșani în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 11.498.732 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etapă de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale trebuie să încheie contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care semnează contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani este necesar să încheie contracte cu prestatorii de servicii,  în termen de 60 de zile de la încheierea contractului de finanțare. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În prezent, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, la nivelul județului Botoșani, au fost  finalizate lucrări de cadastrare a proprietăților în 172 sectoare cadastrale, pentru care au fost emise 26.678 cărți funciare, cu suprafața totală de 21.216,88 ha.

Totodată la nivel de întreg unitate administrativ teritorială, sunt în desfășurare lucrări de cadastru sistematic, cu finanțare prin Programul Operațional Regional, în comunele Mihai Eminescu și Vlădeni, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *