Ajutoare de la Crucea Roșie pentru cetățenii ucraineni cazați în județul Botoșani. Numărul refugiaților care ajung în țară, în scădere

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România 384 de cetățeni ucraineni și 137 de vehicule, informează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, de la nivelul Instituției Prefectului Botoșani.

La ora 08.00, în spațiile de cazare temporară amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau cazate 319 de persoane sosite din Ucraina.

Potrivit sursei citate, voluntarii de la Crucea Roșie au distribuit, în cursul zilei de vineri alimente neperisabile, sucuri, produse de igienă personală, pături, jucării, cartele telefonice și baterii externe, cetățenilor ucraineni cazați la Păltiniș și Havârna, dar și celor care au intrat în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut.

Gestionarea tuturor activităților din județul Botoșani, privind persoanele sosite din Ucraina, se realizează sub coordonarea prefectului județului, cu sprijinul autorităților competente.

Situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 din 24 de ore de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani. Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *