Primarul din Botoșani care își donează salariul nevoiașilor: Eu nu stau în salariul de la Primărie, am afacerile mele private

Comuna Conceşti se află în nordul judeţului Botoşani, aproape de graniţa României cu Ucraina. Satele comunei sunt îmbătrânite, cu localnici vârstnici şi cu numeroase boli cronice. Este o zonă a cătunelor pe cale de dispariţie. Tocmai de aceea, primarul din comună, Costel Nazare, s-a gândit să-şi doneze integral salariul de primar, bătrânilor săraci şi bolnavi, scrie adevarul.ro.

Costel Nazare are mai multe mandate ca primar independent al Conceştiului şi este unul dintre cei mai mari fermieri din nordul judeţului Botoşani. Acesta spune că nu trăieşte din salariul de primar, aşa că s-a gândit să-l doneze celor care au mai multă nevoie.

”Sunt persoane cu probleme medicale, în vârstă. M-am gândit eu că ar fi bine. Au nevoie pentru investigaţii medicale, pentru medicamente, să treacă peste o perioadă mai dificilă. Sunt şi oameni imobilizaţi care au nevoie de ajutor. Eu nu stau în salariul de la Primărie, am afacerile mele private”, spune Costel Nazare.

Salariul de primar din Conceşti, care se ridică la aproximativ 5.000 de lei va fi donat, pe rând, la cât mai mulţi bătrâni nevoiaşi.

”Sunt aleşi cu ajutorul asistentului social care cunoaşte în detaliu situaţia medicală şi socială a persoanelor respective”, adaugă edilul.  Este deja a doua lună în care salariul primarului din Conceşti merge la bătrânii nevoiaşi din satele comunei. Acesta spune că mulţi politicieni bogaţi ar putea să-i urmeze exemplul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *