Se vrea performanță cu bani puțini la FC Botoșani. Care este cel mai mare salariu la clubul patronat de Valeriu Iftime

Foto digisport

FC Botoșani a ratat prezența în play-off, după ce a fost învinsă în ultima etapă pe teren propriu deFC Argeș, scor 1-2. Trupa lui Andrei Prepeliță i-a luat locul astfel lui FC Botoșani în primele șase clasate din Liga 1. Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, a recunoscut că a trăit o mare dezamăgire și chiar s-a gândit pentru o scurtă perioadă de timp să demisioneze, însă a decis să continue pe banca echipei patronate de Valeriu Iftime.

Marius Croitoru: ”Suntem pe locul 14-15 din perspectiva bugetului”
Suspendat la meciul cu FC Argeș, Croitoru a văzut meciul la televizor, din biroul său. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Fotbal Club, antrenorul de 41 de ani a dezvăluit că locul lui FC Botoșani, din punct de vedere al bugetului, ar fi undeva la coada clasamentului Ligii 1. Asta, plus posibilitatea de a merge în cupele europene și din play-out, l-au făcut pe Marius Croitoru să treacă peste supărare și să-și continue munca la gruparea din Moldova.

6.000 de euro lunar este cel mai mare salariu încasat de un jucător de la FC Botoșani.

Viața merge mai departe, ar fi păcat să arăt că mă domină supărarea. Am fost pe moment, pentru că nu mi-e ușor, sunt un antrenor tânăr, să pierzi play-off-ul în ultimele 10 minute, după ce un an întreg ai stat pe locurile 3-4, e dureros. Dacă stau să vorbesc strict de meciul cu FC Argeș, nu am arătat ca o echipă care merită să fie în play-off. Dacă împărțim eșecul ăsta în mai multe părți, pot să găsesc mai multe probleme.

Scoatem arbitrajul din discuție pentru că nu vreau să comentez. Am stat în vestiar, în biroul meu, m-am uitat la meci. Nu am fost în tribună sau pe bancă. E greu să spun ce am simțit. Eram pe punctul de a renunța pentru că atunci când lucrurile nu merg, e clar că antrenorul e de vină. Aveam o durere pe care nu puteam să o accept, dar am devenit puțin mai matur peste noapte și am discutat cu domnul Iftime, i-am spus că mergem în continuare.

Obiectivul este să ne clasăm pe locul 7 sau 8, să jucăm acel baraj. Am stat 4 ani la Botoșani și cred că am făcut-o destul de bine. FC Botoșani nu este susținută financiar din bani publici. Din echipele de provincie, 90% sunt susținute din bani publici. Cred că suntem pe locul 14-15 din perspectiva bugetului. E un singur salariu de 6.000 de euro, cel mai mare. Plătim trei salarii la trei luni.

Asta am vrut să explic, de la FC Botoșani nu a plecat niciun jucător fără acordul meu. Când am venit la echipă, mi s-a explicat care sunt condițiile. Ca să plătesc 30 de oameni, trebuie să sacrific 2-3. Mediaș, Astra, Clinceni, noi am avut un plan B, unde sunt acum? Nu am oferit prime de obiectiv 15-20 de mii, ceea ce s-a întâmplat la alte echipe. Când am terminat pe 7 în loc de 4, am vândut jucători pentru a echilibra bugetul”, a spus Marius Croitoru la Fotbal Club, potrivit digisport.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *