Doi șoferi din Botoșani au sesizat Protecția Consumatorului din cauza creșterilor prețului la carburanți

Doi șoferi din județul Botoșani au făcut plângere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) din cauza creșterilor nejustificate la prețul carburanților, de miercuri seară. Potrivit directorului CJPC Botoșani, Mirel Rogalschi, cei doi au făcut sesizări online  în urma isteriei care s-a produs ca urmare a unor zvonuri apărute pe internet. Unele stații de carburanți au profitat de teama șoferilor care au făcut cozi interminabile să alimenteze și au majorat nejustificat prețurile atât pentru motorină, cât și pentru benzină.

Șeful instituției susține că se fac verificări în benzinăriile din județ în cadrul unui control tematic dispus de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Consiliului Concurenţei să verifice companiile care au scumpit, zilele trecute, preţurile carburanţilor în mod nejustificat, conform autorităţilor. Totodată, mai mulţi oficiali ai statului, printre care ministrul Finanţelor, al Economiei şi preşedinţii Consiliului Concurenţei şi ANPC au arătat toleranţă zero faţă de cele întâmplate pe piaţa combustibilor în data de 9 martie şi au anunţat demararea unor acţiuni de verificare în sector.

Ciucă a declarat: „Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea. România este o ţară sigură în care securitatea şi siguranţa noastră sunt garantate faţă de orice formă de agresiune, iar garanţiile trebuie să includă şi stabilitatea economică. ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive care nu au nicio justificare economică reală. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetăţenii şi mediul de afaceri. Atrag atenţia că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi de îndată ferm şi aspru pedepsite prin intervenţia statului român”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *