Numărul refugiaților care vin prin punctele de frontieră de la Botoșani, în scădere

Numărul refugiaților care vin prin punctele de frontieră din județul Botoșani este în scădere, potrivit datelor prezentate de Centrul Județean de Comunicare Botoșani. De joi seară, de la ora 20.00, până vineri dimineață, la ora 08.00, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România, 536 de cetățeni ucraineni și 60 de vehicule. 

La ora 08.00, în spațiile de cazare temporară amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau cazate peste 473 de persoane sosite din Ucraina, potrivit sursei citate. 

În ultimele 24 ore, 158 de pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Instituției Prefectului Județul Botoșani au desfășurat misiuni în sprijinul cetățenilor sosiți din zona de conflict, atât în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, cât și în proximitatea acestora. Prin toate acțiunile desfășurate, întind o mână de ajutor persoanelor sosite din Ucraina.

Situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 din 24 de ore de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *